fbpx

Tiha aukcija artefakata iz predstave Prava stvar!

Mala scena…

Oproštaj od predstave ‘Prava stvar’

Prava stvar

Vitomora Lončar– Bilo je ovo uzbudljivo i dragocjeno putovanje iz kojega smo svi puno naučili. Punih mjesec dana ansambl predstave i cijela Mala scena disali su kao jedan,a predstava je rasla iz dana u dan. No, pomiješanim osjećajima usprkos, svi smo profesionalci i znamo da nas već u subotu čekaju druge obveze. To je stvarnost funkcioniranja na neovisnoj sceni – rekla  je o cijelom projektu njegova producentica Vitomira Lončar, a s njom se slaže i ansambl predstave –  Jelena Veljača, Dražen Čuček, Jasna Bilušić, Frane Perišin, Mislav Čavajda, Lana Helena Hulenić i Marko Hergešić.
Jelena VeljačaNakon 30 uzastopnih izvedbi, obljetnička produkcija Male scene, ‘Prava stvar‘, posljednji će put biti odigrana u petak 5. prosinca. Ovaj veliki produkcijski eksperiment završit će još jednom novinom za domaće prilike, ‘tihom aukcijom’ artefakata iz predstave. Tako će na domjenku nakon posljednje, rasprodane izvedbe, biti i organizirana ‘tiha aukcija’ kostima iz predstave Prava stvar, koja se već sada upisala u povijest domaćeg teatra.
U najstarijem domaćem neovisnom kazalištu, zagrebačkoj Maloj sceni s pomiješanim osjećajima dočekuju predstojeći vikend. Po uzoru na West End i Broadway, predstava je bila na programu svakodnevno punih mjesec dana, a premda su gotovo sve izvedbe bile rasprodane, u Maloj sceni odlučni su držati se prvobitnog plana i predstavu u petak izvesti posljednji put.
Prava stvar imala je i tzv. audio izvedbu, posebno prilagođenu slijepim i slabovidnim osobama, ali i izvedbu praćenu simultanim prijevodom na znakovni jezik, dok će nakon 30 ekskluzivnih izvedbi za njom ostati brojne uspomene, ali i knjiga s prijevodom drame Toma Stopparda, koju se može nabaviti na mrežnim stranicama Male scene ili u samom kazalištu.

Foto: Scena.hr