fbpx

Jelena: Uživala sam otkrivati šarmantnu šašavost svog lika

Prava stvar…

Lijepa Jelena u razgovoru za portal Scena.hr s puno uzbuđenja govori o svojoj ulozi u drami Toma Stopparda

Jelena Veljača– Osjećaj je zabrinjavajuće dobar. Čak se ne usuđujem reći koliko je dobar jer sam malo praznovjerna pa ću samo reći da je u redu. Proces rada na ovoj predstavi bio je kao iz snova. Zbog partnera, redatelja, ekipe, stvarno se dogodila neka posebna magija, koja je nešto što svaki glumac Jelena Veljačanekako potajno priželjkuje, a rijetko se dešava. Mi smo samo plivali u tome, a ona nas je nosila. Zahvalna sam zvijezdama što se sve tako posložilo – ispričala je Jelena Veljača za portal Scena.hr. Glavnom ulogom u kultnoj drami Toma Stopparda ‘Prava stvar‘, Jelena se vratila glumi. Igra strastvenu glumicu kojoj su u životu najbitnije dvije stvari – kazalište i ljubav.
– U tom procesu najljepše mi je bilo otkrivati šašavost svog lika. Uloga je potpuno Jelena Veljačadrugačija od mene. Ja  sam malo distancirana, imam zadršku, a moj lik je žena s puno energije i jako je šarmantna u toj svojoj šašavosti pa sam uživala u tome. Zapravo glumci uvijek uživaju igrati ono što je potpuno suprotno od njih, a moj lik je glasna žena koja kaže sve što misli, za razliku od mene koja sam uvijek pažljiva… Taj dio mi je bio najzabavniji – istaknula je Jelena. Kreativna producentica, autorica uspješnih serija i glumica otkrila nam je i svoje male rituale dok radi.
– Oni se dogode vrlo spontano. Kad sam radila ‘Stellu’, onda sam morala popiti prvu kavu sa svojim direktorom fotografije i redateljem ispred ekrana i pojesti kroasan koji mi je donijela moja asistentica. Tijekom rada na ovoj predstavi nekako mi je postalo najbitnije da ispraznim glavu od svih drugih stvari i da se koncentriram samo na to. Nisam dopuštala  da mi druge stvari uđu u orbitu – istaknula je Jelena. Četvrt stoljeća postojanja kazalište ‘Mala scena’ ovom predstavom obilježit će neprekidnim nizom od 30 uzastopnih izvedbi svjetskog hita, čija se premijera upravo sprema na Broadwayu. Drama Toma Stopparda, ‘Prava stvar’ na ‘Maloj sceni‘ će biti premijerno izvedena 6. studenoga te potom igrati uzastopno 30 puta i – nikad više.
U novoj hrvatskoj produkciji ‘Prave stvari’  uz Jelenu, zaigrat će Dražen Čuček, Jasna Bilušić, Frane Perišin, Mislav Čavajda, Lana Helena Hulenić i Marko Hergešić.

Foto: Scena.hr