fbpx

FOTO: Hrvatski novinari na Svjetskom skijaškom prvenstvu!

Švicarska…

Hrvatski novinariHrvatski novinari sudjelovali su na 61. Svjetskom novinarskom skijaškom prvenstvu u švicarskom Champeryju održanom u organizaciji Međunarodnog kluba novinara skijaša (SCIJ). Od 22. do 29. ožujka ove godine natjecali su se u veleslalomu i skijaškom trčanju, te u kombinaciji. Najbolji rezultet ostvarila je Branka Malnar Travaš s Hrvatske radio televizije koja je zauzela peto mjesto u kombinaciji nakon što je bila peta u veleslalomu i osma u dva i pol kilometra dugoj utrci skijaškog trčanja.
Petar Fabijan, slobodni foto-reporter zauzeo je 11. mjesto u kombinaciji (14. u veleslalomu i skijaškom trčanju), Tom Dubravec, foto-reporter Cropix-a 12. u kombinaciji (11. u veleslalomu i 19. u skijaškom trčanju), Danijel Popović, kapetan hrvatskog novinarskog skijaškog tima 15. u kombinaciji (24. u veleslalomu i 10. u skijaškom trčanju), Ana Raić-Knežević (novinarka Novog lista) 15. u kombinaciji (13. u veleslalomu i 24. u skijaškom trčanju), Barbara Štrbac 18. u kombinaciji ( 18. u veleslalomu i 22. u skijaškom trčanju). Srđan Vrančić, foto-reporter Cropix-a bio je 15. u skijaškom trčanju dok utrku veleslalom nije završio.
Na ovogodišnjem SCIJ susretu održana je i izborna skupština, te je za novog predsjednika Međunarodnog kluba novinara skijaša izabran Kanađanin Frederick  Wallace, dok je glavni tajnik postao Michael Prowse iz Velike Britanije.
Domaćini SCIJ susreta bili su švicarski novinari koji su za 200 kolega iz 33 zemlje organizirali brojne degustacije lokanog jela i pića, upoznali ih s gospodarskim i znanstvenim mogućnostima Švicarske, te skijaškim ljepotama Champeryja koji je povezan s nekoliko francuskih skijališta i čini jednu od najvećih skijaških zona u svijetu s 650 kilometara staza. Posebnost ove skijaške regije je free ride, slobodno skijanje.
Sudjelovanje hrvatskih novinara na ovom natjecanju sponzorirali su Fleet rent a car, Crodux plin, Vindija, Jamnica, Zagrebačka pivovara, PIK Vrbovec, Peninsula, Rost-šport, Ski Frankie, Renault Adria, Maestral Zurich, Turistička agencija Go Go Go, Sobe ‘Kod korita’ Crni Lug i OPG Popović.
Scena.hr čestita kolegama na ostvarenom uspjehu!

Foto: Press

Fotogalerija: [nggallery id=390]