fbpx

Uživajte u ponudi filma ovaj mjesec u kinima!

Mjesec našeg filma obilježava 15 godina djelovanja HAVC!

Mjesec našeg filma započeo je u ponedjeljak projekcijama u Dubrovniku, Osijeku, Puli, Rijeci, Slavonskom Brodu, Splitu, Šibeniku, Varaždinu, Vukovaru, Zadru i Zagrebu (u CineStar kinima) te u nezavisnom kinu u Prelogu! Riječ je o programu koji uključuje projekcije 60 domaćih filmova u 56 gradova i 72 kina diljem Hrvatske tijekom svibnja i dio je projekta H15 – 15 godina u našem filmu kojim Hrvatski audiovizualni centar obilježava 15 godina djelovanja.

Kroz spomenuti program želimo publiku provesti kroz domaću kinematografiju u proteklih 15 godina podsjećajući je na neke od najuspješnijih i omiljenih filmova uz koje su odrastali, razvijali se, educirali, rasli, mijenjali se. Program u sklopu Mjeseca našeg filma održat će se u kinima koja su dio Kino mreže, nezavisnim kinima te u CineStar kinima diljem Hrvatske.

Riječ je o projekcijama u sljedećim gradovima: Belom Manastiru, Bjelovaru, Bolu, Buzetu, Čakovcu, Daruvaru, Delnicama, Drnišu, Dubrovniku, Gospiću, Hvaru, Imotskom, Ivancu, Komiži, Koprivnici, Korčuli, Krapini, Krapinskim toplicama, Križevcima, Krku, Kutini, Labinu, Lovranu, Makarskoj, Mariji Bistrici, Metkoviću, Našicama, Novigradu, Novoj Gradišci, Novom Marofu, Novskoj, Opatiji, Osijeku, Poreču, Pakracu, Pločama, Podgori, Prelogu, Puli, Rabu, Rijeci, Samoboru, Slatini, Slavonskom Brodu, Splitu, Supetru, Svetom Ivanu Zelina, Šibeniku, Varaždinu, Velikoj Gorici, Vukovaru, Zaboku, Zadru i Zagrebu.

Ponuda filmova dovoljno je šarolika da s gotovo potpunom sigurnošću tvrdimo kako će se naći ponešto za svaki ukus. Od kratkometražnih animiranih dječjih filmova preko poznatih igranih filmova koje, ako ih i niste sami gledali, vam je netko vjerojatno već spomenuo. Napominjemo i da ne igraju svi filmovi u svim gradovima, stoga pažljivo provjerite raspored projekcija i popis filmova na poveznici!

FOTO: Hrvatski audiovizualni centar PROMO