fbpx

Večeri na Griču: Najbolja filmska glazba i udaraljkaška eksplozija!

Zagreb – Večeri na Griču

U četvrtak, 5. srpnja 2018. godine, ne propustite Večer filmske glazbe uz čarobne talijanske glazbenice iz Nino Rota ansambla, dok vas u nedjelju 8. srpnja na Griču očekuje udaraljkaška eksplozija i vizualna atrakcija spektakularnog Sudar Percussiona.

Večeri na Griču

– Volite li film i čaroliju pokretnih slika, uz vrhunske umjetnice Nino Rota ansambla vaša će večer na Griču biti baš kao na filmu. Amarcord, Cabaret, Doručak kod Tiffanyja, Titanic… zaklopite oči i slušajte najbolju filmsku glazbu – poručuju organizatori.
Nino Rota ansambl osnovan je 1995. godine u prigodi proslave stote obljetnice kinematografije, zbog čega u repertoaru Ansambla prevladava filmska glazba, djela najvećih talijanskih i svjetskih skladatelja filmske i scenske glazbe (Nino Rota, Ennio Morricone, Stelvio Cipriani, Riziero Ortolani, Nicola Piovani, George Gershwin, Leonard Bernstein, Max Steiner i dr.) u originalnim obradama pijanistice, aranžerke i članice ansambla, Deborah Vico. Ansambl redovito nastupa na otvorenjima međunarodnih filmskih festivala (u Solunu, Annecyju, Villeruptu, Stockholmu i Luxembourgu).

Njegove izvedbe svojom nazočnošću uveličali su i slavni redatelji i skladatelji, kao što su: Stelvio Cipriani, Ennio Morricone, Ettore Scola, Francesco Rosi i Marco Bellocchio.
– Nakon čarolije filma, 8. srpnja Večeri na Griču donose neku sasvim drugu čaroliju – glazbu velikog J.-M. Jarrea u energiji Sudar Percussiona koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Šest udaraljkaša i njihovih dvanaest ruku samo za vas hvata ritam svemira u sebi svojstvenom energičnom stilu – poručuju organizatori.

Sudarova izvedba skladbe Oxygene IV dobila je nevjerojatno pozitivne kritike ne samo od publike već i od samog Jean-Michela Jarrea i njegovog diskografa Francis Dreyfus Music, BMG France s kojima Sudarovci ostvaruju međunarodnu suradnju.
– Najotkačenija grupa muzičara na ovim prostorima“ (Irena Paulus), na specifičan i vlastit način pristupa poznatim djelima klasične i popularne glazbe. Kombinacija inovativnosti i humora urodila je vrhunskim projektima ostvarenima u Hrvatskoj i inozemstvu. Za prvi album Eat Suite, masteriran u legendarnom studiju Abbey Road u Londonu, dobili su dvije prestižne nagrade na Independent Music Awards u Sjedinjenim Američkim Državama – zaključuju organizatori.

Foto: Press – Večeri na Griču