fbpx

Zaključak o razrješenju s dužnosti v.d. ravnatelja Baleta HNK Split Dinka Bogdanića

Priopćenje…

HNK SplitKazališno vijeće HNK Split na sastanku održanom 31. svibnja 2016. godine povodom prijedloga Intendanta o razrješenju s dužnosti v.d. ravnatelja Baleta HNK Split Dinka Bogdanića donijelo je sljedeći zaključak koji prenosimo u cijelosti:
Zaključak 33. sjednice Kazališnog vijeća HNK Split održane 31. svibnja 2016. godine u Plavom salonu HNK Split s početkom u 17,30 sati;
– Temeljem iznesenih činjenica pod točkom 4. dnevnog reda – prijedloga Intendanta o razrješenju v.d. ravnatelja Baleta HNK Split, Kazališno vijeće je odlučilo zatražiti dodatno pravno mišljenje Ministarstva kulture RH koje temeljem Zakona o kazalištu vrši nadzor nad zakonitošću rada i općih akata HNK Split – piše u priopćenju.
Hina javlja da je u najnovijem slučaju balerina Tea Jelić navodno prijavila Bogdanića da ju je vrijeđao u prvoj polovici travnja te potom još nekoliko puta. U kazalištu je pokrenuta procedura kako bi se utvrdilo što se točno dogodilo. Jednoj od incidentnih situacija svjedočio je i sindikalni povjerenik pa su nakon toga i Sindikat i balerina Jelić zatražili da se i situacija riješi. Rumunjska balerina Alexandra Bertea u prosincu 2015. godine je također sindikatu i upravi kazališta prijavila v.d. ravnatelja baleta Dinka Bogdanića zbog vrijeđanja. Balerina je tada u ekskluzivnom intervjuu za portal Scena.hr otkrila razloge zašto je otišla iz Hrvatskog narodnog kazališta u Splitu te progovorila o tome što se dogodilo na probi Orašara.

Foto: HNK Split arhiva