fbpx

Ana Rucner održala humanitarni koncert za djecu Gunje

Prepuna dvorana…

Prihod od koncerta namijenjen je opremanju igraonice za djecu te nabavu potrebne školske opreme

Ana RucnerHumanitarni koncert ‘Deloitte za djecu Gunje‘ kojim su se prikupljala novčana sredstva pod inicijativom ove tvrtke sinoć je održan u Maloj dvorani Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog. Sav prihod od koncerta kojeg je održala naša svjetski priznata violončelistica Ana Rucner u Ana Rucnerpratnji Gudačkog kvarteta Rucner te HKUD Osijek 1862, namijenjen je opremanju igraonice za djecu predškolske dobi te nabavu potrebne školske opreme. Na pozornici su svojim upečatljivim zajedničkim nastupom oduševile dvije generacije umjetnika obitelji Rucner, koja je svojim nesebičnim doprinosom pridonijela poboljšanju kvalitete života stanovnika u poplavom pogođenim područjima. Već u prvim tjednima nakon izbijanja poplava Deloitte i njegovi zaposlenici priključili su se akciji slanjem donacije za stanovništvo ugroženih područja u Slavoniji.
– Mnogi su tada pružili ruku pomoći no važno je da žrtvama i dalje nastavimo pomagati jer njihova bitka tek počinje. Našim skromnim doprinosom želimo pokazati da nismo zaboravili naše sugrađane, a posebno one najmlađe – ističe Sonja Ifković, direktorica u Deloitteovom Odjelu za porezno savjetovanje.
Predsjednik Ivo Josipović– Želimo pridonijeti uspostavi normalnijih uvjeta za život u pogođenim područjima, a djeci vratiti mogućnost da uživaju u svemu u čemu uživaju i njihovi vršnjaci u ostatku Hrvatske – dodala je. Jučerašnji koncert okupio je velik broj uzvanika koji su svojim donacijama pridonijeli ovoj humanitarnoj akciji. Događaj je svojim prisustvom i velikodušnim doprinosom uveličala i kineska veleposlanica u Republici Hrvatskoj Deng Ying.
– Ovime Deloitteova humanitarna akcija još uvijek nije okončana. U utorak, 14. listopada pjevačica Ivana Husar Mlinac svečano će otvoriti igraonicu u kontejnerskom naselju u Gunji te će tom prilikom održati kratki koncert i radionicu za najmlađe – navodi Marina Tonžetić, direktorica u Deloitteovom Odjelu revizije.
– Bit ćemo u kontaktu s koordinatorima aktivnosti vezanih uz normaliziranje stanja u Gunji, te daljnjim aktivnostima doprinijeti nastavku ove akcije, kao i pomoći u onom dijelu i onim skupinama kojima i gdje je to najpotrebnije – kazala je Tonžetić.

Foto: Press