fbpx

Antonija savjetuje: Kako vratiti povjerenje u frizere?

Iz iskustva…

Vlasnica frizerskog salona ‘Velvet‘, Antonija Knapić se osvrnula na temu kako vratiti povjerenje u frizere

Antonija KnapićUšli ste u izuzetno moderno uređeni frizerski salon gdje vas dočekuju nasmiješena lica djelatnika. Pogledom prelazite po zidu punom diploma. One ulijevaju povjerenje.  Opušteni se prepuštate u ruke očito obrazovanog frizera. Iako bi trebalo biti sve u najboljem redu, osjećate da nešto nije kako treba. Nakon vještih ruku i manevriranja po kosi s čudotvornim bojama i fenom, vi ste šokirani. Niste tako zamišljali svoju frizuru, a ni boju kose. Frizerka vrti s ogledalom na sve strane, kolegice se okupe oko vas i hvale i kosu i vas i frizuru. Ali vi niste zadovoljni.  Ipak, ne želite prigovarati i kažete sebi:  “Ma dobro je, to se sada nosi“. Već nakon prvog pranja shvatite da to nije to i nikako ne možete namjestiti frizuru. Što god pokušavali izgledate pomalo otužno!
Puno žena je tako izgubilo povjerenje u frizere, a prema vlastitom iskustvu znam da je teško vratiti staro povjerenje.

Strah

Prije par mjeseci promatrala sam jednu ženu kroz izlog. Stala je ispred salona, gledala unutra, krenula prema vratima, opet stala, otišla, pa se opet vratila i tek onda ušla u salon. Osjetila sam njezin strah. Kad sam je upitala što treba rekla je da više ne  vjeruje frizerima, ali da nešto mora napraviti s kosom jer se ne može gledati u ogledalu. Moj strah kao frizeru bio je veći nego njezin jer je teško iz toliko poljuljanog povjerenja vratiti osmjeh na lice i sigurnost u frizere. Nakon podužeg šišanja i tisuću mojih pitanja, kad je sve bilo gotovo, osmijeh te žene bio je neprocjenjiv, a izjava da opet izgleda kao žena bila mi je najveća nagrada!

Savjet…

Takvih primjera ima puno, što vezanih za šišanje, što pogrešnih boja kose. Problem je što većina frizera ima istu šablonu za šišanje i frizure, a često loše završi kad rade ekstra trendi frizure, a koje ne pristoje svakom licu. Frizure treba prilagođavati licu i karakteru. Savjetujem da ponesete fotografiju frizure ili da u salonu zatražite da vam pokažu časopise s frizurama. Dobar frizer bi vam trebao reći odgovara li vama takva frizura i predložiti sličnu toj. Kad se nađete u zlatnoj sredini iza salona ćete otići zadovoljni.

Foto: Privatni album