fbpx

CeKaPe: Ljetna škola pisanja!

Gorski kotar…

Medijski pokrovitelj Scena.hr

Centar za kreativno pisanje iz Zagreba poziva: Ljetna škola pisanja 2015.

Ljetna škola pisanjaOvogodišnja peta ‘Ljetna škola pisanja‘ održat će se od 22. do 29. kolovoza 2015. godine na Platku, brdu iznad Rijeke, u idiličnom domu Mali dom Sušak, koji će pružiti savršenu infrastrukturu za održavanje radionica, večernje književne programe i druženja. I ovogodišnja ljetna škola pisanja nudi bogat izbor radionica i raznolik književno-zabavni program.
Nakon velikog prošlogodišnjeg uspjeha i ove godine iz Splita dolaze dva sjajna pisca i voditelja radionica kreativnog pisanja u Splitu i Zagrebu: Renato Baretić vodit će radionicu proznog pisanja, a Nebojša Lujanović radionicu kratke priče. CeKaPe-ovi voditelji uvijek su tu: Tomislav Kuzmanović na radionici književnog prevođenja, Sanja Kovačević pisat će s polaznicima scenarije, Aleksandra Starčević naučit će sve one koji to žele, kako postaviti i Ljetna škola pisanjapisati kvalitetne tekstove za blog, a prvi puta u ljetnoj školi, sjajni, višestruko nagrađivani dramski pisci, Ivana Sajko i Dubravko Mihanović, pomoći će polaznicima u pisanju dramskih tekstova.
U večernjim satima, i ove će godine polaznici sudjelovati u nizu književnih igara i izazova, a organizatori će dovesti i goste koji će polaznicima govoriti o vlastitim iskustvima pisanja i umjetničkog stvaranja. Zoran Žmiriž, Davor Mandić, Alen Kapidžić, Zoran Ferić, Jelena Zlatar, samo su neka od imena koja vas čekaju u večernjim satima.
Na samom kraju, u subotu navečer, na završnoj produkciji, čitat će se tekstovi polaznika i uz sjajne glumce Teatra Gaudeamus, zatvorit će se jubilarno, peto izdanje ljetne školu pisanja.
Prijave na www.cekape.com, mailom ili telefonom.

Foto: Press