fbpx

Čokoladna fantazija

Čokoladna fantazijaSastojci:
Biskvit:
1 margarin (250g)
200 g šećera
8 jaja
4 žlice brašna
1 prašak za pecivo
200 g čokolade za kuhanje

Krema:
1l slatkog vrhnja
500 g čokolade za kuhanje

Priprema:
Šećer i žumanjke izmiksati s margarinom, dodati snijeg od bjelanjaka, otopljenu čokoladu i brašno pomješano s praškom za pecivo. Peći na 170C cca 30 min. Za kalup 28 cm.
Pećeni biskvit preliti s 1/2 l vručeg mlijeka.
Biskvit staviti na tacnu pa vratiti obruć kalupa.

Krema.
Slatko vrhnje staviti da se zagrije (ne smije prokuhati) pa u vruće dodati izlomljenu čokoladu. Mješati dok se čokolada ne otopi. Kremu preliti preko biskvita, ostaviti preko noći u hladnjaku.

Priprema i Foto: Mirela Crndić