fbpx

Kolinda Grabar-Kitarović: Drage Hrvatice i Hrvati, dragi hrvatski državljani!

Zagreb…

U povodu Dana državnosti Republike Hrvatske, predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović uputila je čestitku hrvatskim građankama i građanima

Drage Hrvatice i Hrvati, dragi hrvatski državljani!

Kolinda Grabar-KitarovićPonosno i radosno čestitam vam Dan državnosti Republike Hrvatske! U povijesti hrvatskoga naroda 25. lipnja 1991. jedan je od najvažnijih datuma.Donošenje Ustavne odluke o suverenosti i samostalnosti Republike Hrvatske i Deklaracije o proglašenju suverene i samostalne Republike Hrvatske značio je ne samo konačan državnopravni raskid veza s republikama bivše Jugoslavije nego i izlaz iz višestoljetne vezanosti Hrvatske za složene državne zajednice.
Ime hrvatske države konačno je i zauvijek upisano na politički zemljovid svijeta!
S posebnim poštovanjem spominjemo se danas našeg prvog predsjednika dr. Franje Tuđmana, koji je odlučno poveo hrvatski narod u stvaranje neovisne države, i naših branitelja koji su je obranili od velikosrpske agresije i oslobodili u Domovinskom ratu. Ta pobjeda označila je konačno dovršenje djela naše povijesne borbe za suverenu i samostalnu hrvatsku državu.
Drage Hrvatice i Hrvati, dragi hrvatski državljani, Hrvatska je iz dana u dan sve poznatija u svijetu po mnogim uspjesima. A to je zahvaljujući prije svega vama, svojim jedinstvenim ljudima. Ostvarujmo i dalje svoju državu domovinom blagostanja, sigurnosti i ponosa. I proslavimo ovaj veliki dan radosno i ponosno! Zaslužili smo! Neka nam živi naša jedina i vječna Hrvatska!

Foto: Ured predsjednice RH – Kolinda Grabar-Kitarović