fbpx

Fashion Form Gallery Edition!

MMC Luka…

Fashion FormS ciljem oživljavanja pulske modne scene modni kreator Uroš Raguž prije točno pet godina pokrenuo je prvu modnu platformu okupivši na jednom mjestu modne entuzijaste i istinske zaljubljenike u modu. U Galeriji Cvajner imena poput Kristine Nefat, Vesne Milete i prof.Elice Iljoska označili su novi modni smjer i dokazali da istarski kreatori ne zaostaju za svojim svjetskim kolegama. Fashion Form nastavio je svoju putanju glazbeno vizualnom poslasticom nazvanom Retrospective 2013. godine kad je obilježena desetogodišnjica autorskog rada pulskog umjetnika i dizajnera Uroša Raguža. Konstanta Fashin Forma nastavlja se i ove godine imajući namjeru prerasti u modnu manifestaciju koja će dva puta godišnje pokazivati najnovije kolekcije dizajnera s ciljem predstavljanja novih talentiranih dizajnerskih imena.
U nadolazećem Fashion Form Gallery Edition što će se održati 21. ožujka 2015. godine u 20,00 sati u MMC Luka predstaviti će se talentirani dizajneri, make up i hair stilisti.
Uroš Raguž
Jedan od najdugovječnijih i najistaknutijih aktera istarske, pa i hrvatske modne scene, pulski dizajner koji iza sebe ima 19 godina šivaćeg i revijalnog  modnog iskustva.
– Uroševo stvaralaštvo obilježava skulptorska dimenzija pristupu. No, on zapravo stvara funkcionalni glamur kakav se ne viđa na ovim prostorima. Kod njega svaki model predstavlja novi izazov, što se vidi u filigranskom radu i uvijek novim pričama u kontekstu teksture, kroja ili temeljne inspiracije. Pritom ništa ne prepušta slučaju, budno nagleda svaki milimetar kreacije, oprezno razrađujući decentne, ali ujedno efektne detalje koji zaokružuju priču. Kako voli istraživati sebei mogućnosti tako nam ovog puta donosi preobrat u kojem će za prikazati muške model – o Uroševom radu rekla je povjesničarka umjetnosti Gordana Trajković.
Ivana Tomić
Dizajnerica rodom iz Pule, diplomirala je tekstilni inženjering (Dizajn tekstila i odjeće) na Prirodno-tehnološkom ambijentu u Ljubljani, sudjelovala je na ‘Fashio Inkubatoru’ i ‘Modnom ormaru’. Osim što se voli kreativno izražavati, moda joj je došla prirodno kao potreba za stvaranjem. Povezanost s modom je vuče iz djetinjstva, pošto joj je majka radila u Arena trikotaži provodila je dosta vremena i sve je to utjecalo na njene odabire. Pritom ističe da nije pobornik modnih trendova i markirane odjeće, već radije spaja staro i novo i smišlja nove kreacije. Oduvijek je bila internacionalno orijentirana tako da se tijekom studija uključuje u studentsku organizaciju BEST (Board of European Students of Technology) te postala aktivnim članom. Ovdje počinje svoja putovanja po Europi i tako dolazi do Madrida gdje se preselila 2008. godine i živjela neko vrijeme. Za to vrijeme u Madridu osniva vlastiti brand Ivana Tomic te surađuje sa internacionalnim fotografima u stvaranju editorijala za razne modne magazine. Kao modnog uzora ističe Alexander Mc Queen zbog neiscrpne inspiracije genijalne excentričnosti  i istovremenom elegancijom.
Laardesign
Modna priča dvojca Laardesign je priča o modnoj simbiozi. Vješto balansirajuću između urbane street style mode i odjeće namjenjene sofisticitanoj ženi izrazite osobnosti, izgrađuju svoj specifičan modni izričaj. Nit vodilja je dalje pročišćavanje konstrukcije i vizualizacija modela. Jednostavnost i definirana forma s naglaskom na kvalitetu tkanina i udobnost…..
Nova kolekcija se idejno i vizualno kao priča nastavlja na prethodnu, a tkanine koje prevladavaju kolekcijom su vuna, viskoza, pamuk, svila, koža. Boje koje prevladavaju su bijela, siva, crna, prljavo roza, puder i koraljno crvena.
Doris Kolić
Doris iz Pule plete, šiva i uživa u beskrajnim dugim nitima prediva na pletaćim strojevima u svojoj maloj manufakturi ‘Alique tricot’. U izradi koristi samo prirodne materijale: pamuk, lan, kašmir, alpaka i merino vunu. Ne robuje ni jednom stilu, a posebice voli retro i vintage. Znatiželja, potreba za istraživanjem i ljubav prema modi dovela je do brojnih kolekcija i modnih revija.
Ivana Slaviček – HAIR stilist&acessorice designer
Sa svojim dugogodišnjim radnim iskustvom, svoju karijeru opisuje kao proces učenja, radoznalosti, upornosti i uživanju kroz nove spoznaje, izgradnji sebe. Kao vrlo mlada odlazi u Stockhlom  i tamo ostaje sedam godina, to razdoblje opisuje kao usavršavanje svoje profesionalne strane, želja za znanjem, novim jezikom i kulturi tog podneblja. Cijelo razdoblje svog prebivanja u Stockhlomu radi kao frizer i školuje se na akademiji frizerskog diva Tony & Guy. To iskustvo opisuje kao dragocijeno koje joj otkriva njene mogučnosti  i svakako ih primjenjuje u svakodnevnom profesionalnom radu. O trendovima bi imala za reći da iako ih prati i voli, ipak stavlja naglasak na fizionomiju lica, kod farbanja boju tena, očiju i naravno u dogovoru s klijenticama  kako bi ta avantura promjene i za jedne i druge završila osmijehom na licu.
Iva Kuzmanović
Profesorica španjolsko, poljskog jezika i književnosti koja se počela baviti izradom  unikatnih torbica. Njene torbice su spoj pletiva i eko kože. Za sebe kaže da je vrlo kreativna, osim izrade torbica bavi se i slikanjem, keramikom, fotoggrafijom, izrađuje nakit, ali kao prvu ljubav ističe pletenje i šivanje u toj inspiraciji joj pomažu i njene kćeri koje uvijek imaju dobre ideje počevši od crtanja, rezuckanja, ljepeljenja, stvaranja iz bogate dječije mašte.
Maja Kovačić make up artist
Maja je svojim kistom uljepšala mnoge manifestacije i modne revije. Najpoznatija je Verudela Fashion Night te sada Fashin Form.

Foto: Press