fbpx

Premijera: Ježeva kućica u režiji Željka Šestića!

Centar KNAP…

Lutkarska scena ‘Ivana Brlić Mažuranić’

Medijski pokrovitelj Scena.hr

Ježeva kućicaNa programu u Kulturnom centru Peščenica – Centar KNAP u utorak 7. travnja 2015. godine u 19,00 sati je premijera predstave ‘Ježeva kućica’ u režiji Željka Šestića.
Ježeva kućica jedan od je od malobrojnih klasika književnosti za djecu koji i djeca i odrasli znaju izrecitirati i usred noći. Za to je zasigurno zaslužan šarm Ćopićevih pamtljivih stihova, ali i elegantna jednostavnost njegove poučne priče u kojoj, kao suvremeni Ezop, kroz usta i sudbine životinja progovara o uvijek suvremenoj temi domoljublja. Priča o ježu koji voli i brani svoj rodni dom priča je o svim ljudima koji znaju kamo pripadaju i koji svoj krug (nacionalni ili obiteljski) vole bezuvjetno. U današnje vrijeme Ćopićeva priča dobiva na aktualnosti iz dugog niza nesretnih političkih okolnosti koji su skrojili današnju hrvatsku stvarnost, ali usađivanje jednostavne Ćopićeve poruke novim naraštajima zalog je za neku Ježeva kućicasretniju budućnost u kojoj nećemo za ručak prodavati svoj rodni dom.
Dramatizaciju Petre Mrduljaš režirao je Željko Šestić, a glazbu potpisuje Mario Mirković, umjetničku kreaciju lutaka i scenografije Luči Vidanović. Predstavu izvodi  troje mladih i darovitih lutkara: Dunja Fajdić, Mirel Huskić i Jan Novosel.
Nakon premijere, predstava će igrati u prostoru Scene IBM u Zapruđu, Trg Ivana Meštrovića 1g.

Foto: Press