fbpx

Maja Kuljiš vraća se na modnu pistu nakon 11 godina!

Maja Kuljiš– Modna pista mi je jako nedostajala. I veselim se što ću nositi reviju. Imam malu tremu kao i prije svakog novog projekta, ali trema će nestati kad stanem na modnu pistu. Lijep je osjećaj biti dio te modne priče. Ja to volim. Zaljubljenik sam u modne piste i zaista je divno opet biti dio toga – ekskluzivno za portal Scena.hr rekla je Maja Kuljiš. Direktorica izbora Miss Hrvatske i bivša manekenka nakon 11 godina vraća se na modnu pistu. Maja će nositi reviju modnog brenda IGGY na Dreft Fashion Weeku u Zagrebu. Kaže da je ovo samo trenutni povratak na modnu pistu.
– No ne planiram više nositi revije. Moje vrijeme za modne piste je prošlo, ali vratila sam se u modni svijet i tu planiram ostati – najavila je. Maja je prvi uspjeh imala 1996. godine kad je ušla u finale Miss Hrvatske i tada kreće njezina karijera. Zatim se udala, ali je i dalje nosila revije. No karijeru manekenke prekinula je nakon što je rodila kćer Karlu.
– Kad sam rodila odlučila sam se posvetiti svojoj djevojčici jer nisam željela da moje dijete odgajaju dadilje. To je zahtjevan posao koji traži da puno, a ja nisam željela propustiti niti jedan trenutak u odgoju svog djeteta. Sad je ona već narasla i mogu se posvetiti poslu u modi – ispričala nam je Maja. A da direktorica Miss Hrvatske ozbiljno misli ostati u modnom svijetu dokazuje i to što je nakon svjetskog izbora odlučila okupiti djevojke koje su bile dio Miss Hrvatske. Tako će Maja nositi reviju zajedno s Lanom Gržetić, Aleksandrom Grdić, Katarinom Prnjak, Ivanom Ergić, Danijelom Galeković, Renatom Marić, Ninom Slamić, Editom Marenić.
Maja Kuljiš– To su sve mlade djevojke koje kontinuirano nose revije i drago mi je da ćemo zajedno biti na pisti. Osjećam se kao mama – smije se Maja. A pistom će prošetati i Iva Kontek koja je casting manager Direkcije Miss Hrvatske. Saznali smo više o samoj kolekciji kojom se Maja vratila na modnu pistu.
– Kampanja za kolekciju ‘IGGY celebrating 20, the collection’ je nastala kao dokumentarac u kojem paparazzo prati mladu Lady Dianu koja se šeta Gornjim gradom, a koju je utjelovila mlada manekenka Marina Voraček. Hrabra Marina je za potrebe kampanje ošišala svoju dugu kosu! Kampanju je fotografirao Marko Kadija. Ovu kolekciju sam odlučio posvetiti mojim dragim tetama, Marijani i Snježani, koje sam kao klinac gledao kao modne ikone. Dok su slušale Cyndi Lauper, Madonnu i odijevale se poput njih, možda nisu ni znale da ću jednog dana to iskoristiti kao modnu inspiraciju. Ukratko, ova kolekcija je inspirirana ženama koje su obilježile 80-e, a napravio sam ju za sve samosvjesne, hrabre i snažne žene današnjice.  Danas slavim 20 godina otkad se prvi put modni brend IGGY pojavio na pistama, 20 godina od kad sam prvi put počeo dizajnirati i šivati. Kad se samo sjetim tih početaka, malih revija po diskotekama i školskim priredbama. Nisam odustajao i maštao sam da ću jednog dana pokazati svoj rad na velikoj pisti, i to mi se ostvarilo na Wella Fashion Weeku Zagreb. Na predstojećem Dreft Fashion Weeku Zagreb ću opet imati čast pokazati svoju kolekciju i proslaviti 20 godina modnog brenda IGGY. Iako još nemam svoj butik, o kojem maštam, modele prodajem u svojem malom atelieru – otkrio nam je Iggy Popović.