fbpx

Kako izbjeći nevolje pri odabiru novogodišnje frizure

Savjeti – Novogodišnje frizure

Piše: Branka Vučetić Atletić

Nakon što odaberemo odjeću i modne dodatke za slavlje Nove godine ostaje često pitanje kakvu frizuru odabrati. Upravo odabir novogodišnje frizure može postati ključan kao važan dio našeg završnog izgleda.

novogodišnje frizurePomoć nerijetko tražimo na internetskim stranicama i u većini odabir je prema osobnom ukusu koji ne mora biti objektivan. Zamišljamo svoj izgled koji će biti identičan kao predložak slike s interneta. Pri tome ne razmišljamo da je ta fotografija dotjerana u photoshopu, i svaka vlas je pravilno postavljena.

Česta pogreška pri odabiru frizure je dužina kose koju sami imamo, a željeli bismo frizuru koja je za dužu ili pak kraću kosu, no što je naša.

Tu je i pitanje tipa kose koju imamo i to od prirodno kovrčave, ravne, valovite, sve do tanke vlasi ili pak guste i oštre kose. Za svaki tip sigurno postoji i odgovarajuća frizura koju s pažnjom treba odabrati.

Promjena boje u zadnji tren
Možda su najveće nevolje ako odlučimo u zadnji tren promijeniti boju kose ili ‘samo izvući’ pramenove. Kakvo razočaranje može biti ako poželimo neku neobičnu boju roza, zelenu boju koja je u modnom trendu.

novogodišnje frizure

U nedostatku novca, često se dogodi da sami pokušamo napraviti promjenu boje. Takav eksperiment zna završiti neslavno i može se dogoditi da smo radi ‘male promjene’ boje kose ostanemo kod kuće i 2015. dočekamo u krevetu s jastukom na glavi. Zato je bolje potražiti stručnu pomoć.

Želje za promjenama i savršena frizura

Ako baš za tu večer želimo lokne ili pak želimo svoju kovrčavu kosu izravnati, a ni jedno ni drugo nismo radili već duže vremena, naša frizura će ostati upitna. Uvijek se nadamo kako ćemo frizuru već nekako napraviti i to bez probe.

novogodišnje frizure

Nikako da naučimo kako novu frizuru treba jednako kao i novu odjeću isprobati kako bi zaključili pristaje li nam.

Zato savjeti koji kruže kako odabrati savršenu frizuru za novogodišnju noć mogu biti posve pogrešni, ako ne sadrže osnovnu uputu koja glasi: Isprobajte novu boju mjesec dana prije slavlja, a frizuru  tjedan dana prije proslave Nove godine kako doček ne bi proveli u suzama, ljuti, razočarani sa šilt kapom na glavi!

Foto: Branka Vučetić Atletić priv. album