fbpx

Svečano otvoren prvi festival Lado na Mažurancu

Festival Lado

Prvog festivalskog dana u četvrtak na otvorenoj pozornici u parku Mažurancu premijerno je prikazan i program „Lado Hop to the Top”. Radi se o rekreativnom programu namijenjenom širokoj populaciji koji žele održavati kondiciju uz treninge inspirirane hrvatskim tradicijskim plesovima i pjesmama.

Festival LADO

Program se u narednom periodu planira predstavljati i u drugim gradovima u Hrvatskoj, a želja je uključiti ga u ponudu fitness centara diljem zemlje.

Festival LADO

Kraj večeri bio je rezerviran za Ladove goste, nagrađivanu žensku klapu Cesarice te premijeru instrumentalno-vokalnog etno jazz projekta Jazziane Croatice Borne Šercara i Ansambla LADO. Prva suradnja profesionalnog folklornog ansambla i proslavljenih jazzista inspirirana je pričama o hrvatskim mitovima i legendama – vješticama s Kleka, Kosjenki i Veroniki Desinićkoj, ribaru Palunku.

Ulaz će na sva događanja biti slobodan uz poštovanje epidemioloških mjera prema uputama nadležnih institucija. Iz Lada mole posjetitelje da dođu na vrijeme kako bi osigurali mjesto u dvorani za željenu izvedbu.

Festival LADO na Mažurancu podržala je i Turistička zajednica grada Zagreba, a održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske i Grada Zagreba. Svi detalji o događanjima festivala mogu se pogledati na službenoj web stranici www.lado.hr/festival.

Foto: Press – Festival Lado