Sastojci:
60 dag očišćenih dagnji
50 dag špageta
10 dag luka
1 tikvica
1 paprika
4 režnja češnjaka
1 grančica celera
1 žlica nasjeckanog peršina
3 žlice maslinovog ulja
1 dl bijelog vina
sol,krušne mrvice, vegeta
Priprema:
Na vrelom ulju(maslinovom) popržite sitno nasjeckani luk, dodajte sitko narezanu papriku, tikvicu, krušne mrvice (2 žlice) celer i nasjeckani češnjak. Posolite i dodajte vegete te pirjajte dok se umak ne zgusne. Zatim podlijte vinom, dodajte dagnje i kuhajte na laganoj vatri uz povremeno miješanje. Kada umak dobije željenu gustoću umiješajte nasjeckani peršin. Sve dobro izmiješajte i prelijte preko skuhanih i ocijeđenih špageta.
Dobar tek!
Priprema i Foto: Marin Županović