fbpx

Dalmatinske fritule

Dalmatinske FrituleSastojci:
2 jaja
40 g šećera
1 vrećica vanilin šećera
12 g praška za pecivo
300 g glatkog brašna
30 ml ruma
ulje
šećer u prahu
2 jogurta
Grožđice

Priprema:
U zdjelu s umućenim jajima, dodamo jogurt, rum, grožđice,šećer, vanilin šećer i izmiješamo sastojke. U zasebnoj posudi pomiješamo brašno i prašak za pecivo. Potom, mješajući pjenjačom mokru smjesu u nju postupno dodajemo suhu smjesu od brašna i praška za pecivo. Dalje miješamo dok ne dobijemo jednoličnu smjesu bez grudica. Dobivenu smjesu prekrijemo tanjurom i ostavimo da odstoji 15-ak minuta. Zatim žlicu umočimo u vruće ulje, zagrabimo malo pripremljene smjese, a pomoću druge žlice smjesu guramo u vruću duboku masnoću. Fritule pržimo do zlatno žute boje, izvadimo ih na kuhinjski papir da upije višak masnoće od prženja, posipamo šećerom u prahu i poslužimo.

Dobar tek!
Priprema i Foto: Monika Deković Pajestka