Najbolji glas suvremenog fada Katia Guerreiro u Off ciklusu

Zagreb…

Budite off – Fado je in! Katia Guerreiro u Off ciklusu

Katia Guerreiro– Ne propustite jedan od najljepših i najboljih glasova suvremenog fada na najnovijem koncertu iz Off ciklusa Zagrebačke filharmonije. Budite off – Fado je in! U petak 22. veljače s početkom u 19.30 sati – u Zagreb stiže jedna od vodećih fadistica novoga tisućljeća, jedna i jedinstvena Katia Guerreiro! – poručuju organizatori.
Katia Guerreiro je nastupala na najvećim pozornicama svijeta – u slavnoj Olympiji u Parizu, u dvorani Berlinske filharmonije i Palači lijepih umjetnosti u Bruxellesu, Katedrali u Luxembourgu i Operi u Lyonu, a i nakon gotovo dva desetljeća međunarodne karijere njezin fado nije izgubio ništa od snage i uvjerljivosti. Osvajala je vrhove top ljestvica u rodnom Portugalu, ali i u Francuskoj, Južnoj Koreji i Japanu, a za svoju umjetnost primila je i najviše nagrade i priznanja. Samo mjesec dana nakon Zagreba nastupa na prestižnoj pozornici pariškoga Trianona, a u Off ciklus stiže praćena svojim bandom, ali i velikim orkestrom Zagrebačke filharmonije. Zbog čega će koncert u petak 22. veljače biti sasvim poseban doživljaj fada koji još niste doživjeli!
Orkestrom Zagrebačke filharmonije ravnat će uspješni anglo-talijanski maestro Dario Salvi, a program donosi pravi vatromet vrhunskih skladbi, od oca portugalske glazbe Joséa Viane da Mote i njegove Simfonije domovini, preko poznate teme Sobre las Olas meksičkoga “kralja valcera” Juventina Rosasa i vatrene simfonijske uspješnice Conga del Fuego Artura Márqueza – sve do zvijezde večeri, sjajne fadistice Katie Guerreiro u neponovljivom spoju sa Zagrebačkom filharmonijom.

Foto: Press