fbpx

Surimi račići sa zelenom pastom

Surimi račići sa zelenom pastom

Surimi raciciRecept:
250 grama surimi repova račića (ima ih  kupiti u svakom većem trgovačkom centru)
1 poriluk
1 tikvica
1 paprika
malo bijelog vina
maslinovo ulje
zelena pašta
vegeta
sol
papar

Poriluku odrežemo zeleni dio, a bijeli operemo i izrežemo na kolutiće. Takav stavimo na maslinovo ulje da se preprži, zatim na to dodamo izrezanu papriku (režete je kako god vam odgovara, na prutiće ili kockice), također izrežemo i tikvicu.
Kad je povrće proprženo na njega dodamo surimi račiće te još malo pustimo da se sve skupa upije.
Začinite po želji. Zalijemo s malo bijelog vina te pustimo par minuta na jakoj vatri da alkohol ispari. Prelijemo s vrhnjem za kuhanje, promiješamo i pustimo da se zgusne. Skuhamo paštu ‘al dente’ pa je umiješamo u gotovo jelo.
Dobar tek!

Foto i priprema: Antonija Ercegović