fbpx

3. sezona serije Najbolji britanski amaterski kuhari

Serije na HTV – Najbolji britanski amaterski kuhari

Hrvatska radiotelevizija (HRT) od nedjelje, 27. veljače 2022. godine na Drugom programu (HRT-HTV2) u terminu od 15.05 sati počinje s prikazivanjem treće sezone dokumentarne serije Najbolji britanski amaterski kuhari.

serije

Natjecanje za izbor najboljeg britanskog amaterskog kuhara vraća se na male ekrane. Znanja i vještine desetero talentiranih kuhara amatera testirat će žiri koji čini naš poznati trojac – kraljica domaće kuhinje Dame Mary Berry, vrhunska kuharica i nositeljica Michelinove zvjezdice Angela Hartnett te stručnjak za voće i povrće Chris Bavin.

serije

Tu je i voditeljica Claudia Winkleman koja će natjecateljima pružiti podršku i ohrabrenje – poštujući društvenu distancu, dakako, te u sve unijeti uobičajenu dozu humora i ljudske topline.

Svaki se tjedan kuhari amateri suočavaju s dva izazova. U prvom, Marynom, natjecatelji pripremaju jela za posebne prigode prema već prokušanim receptima.

Slijedi izuzetno težak Chrisov izazov u kojem za jedan sat moraju napraviti pravo malo kulinarsko remek-djelo za sredinu tjedna, a tu je i jedan sastojak iznenađenja.

One koji se ne iskažu u ova dva izazova čeka strašni Angelin treći izazov u kojem moraju savršeno pripremiti jelo prema jednom od njezinih recepata. A to nije nimalo lako budući da se odluka o tome tko ide kući, temelji samo na tom jelu.

U trećem izazovu ocjenjuje se naslijepo, a žiri će poslati kući kuhara koji pripremi najlošiju inačicu jela. Tek kad donese odluku, žiri će saznati koji je kuhar spremio koje jelo.

Foto: Press HRT serije Najbolji britanski amaterski kuhari