fbpx

Sammir: Hvala svima, sretan sam što sam došao u svoj grad

Potpisao ugovor…

Jorge Sammir Cruz Campos službeno je predstavljen kao novi igrač Dinama! Potpisao je ugovor na tri godine

Jorge Sammir Cruz Campos– ‘Operacija’ nije trajala cijeli današnji dan, već jako dugo. Naš interes je postojao, to nije tajna. Ipak, ključnu stvar napravio je upravo Sammir, bio je zamašnjak, iskazao volju i želju za povratak u Dinamo. Ne treba previše naglašavati tko je Sammir, jedan od najtrofejnijih Dinamovih igrača i igrač koji je u najboljim nogometnim godinama. Sammir će donijeti novu dimenziju momčadi – istaknuo je direktor Tomislav Svetina prije svečanog potpisivanja ugovora.
– Hvala svima, sretan sam što sam došao u svoj grad, u svom klubu. Nadam se da ćemo uspjeti osvojiti prvenstvo – bile su prve riječi novog – starog igrača GNK Dinama Sammira.
Sammir je uzeo broj 20, isti koji je prije njega nosio i Marko Pjaca, igrač koji je obilježio prošlu sezonu. Reakcije navijača pozitivne su njegovim povratkom u plavi dres, na to pitanje je odgovorio:
Sammir– Primijetio sam da me ljudi vole. To mi je drago, to je dokaz da sam ostavio nešto iza sebe. I, da nastavim u budućnosti.
Podsjetimo, Sammir je sedam godina proveo u Dinamu, od siječnja 2007. do siječnja 2014. godine i u tom je razdoblju odigrao 280 natjecateljskih utakmica i postigao ukupno 65 pogodaka. Pritom je srušio mnoge klupske rekorde, od najviše odigranih europskih utakmica u povijesti kluba (76) do 15 osvojenih trofeja u bogatoj klupskoj povijesti. Također je u tom razdoblju s klubom izborio plasman u skupine Lige prvaka nakon dugih 12 godina čekanja, pet puta igrao u skupinama Europa Lige, obnašao ulogu kapetana i u dva navrata bio izabran po izboru kapetana klubova Prve HNL za najboljeg igrača Prve HNL (2010. godine i 2012. godine). Od ukupno sedam nastupa za reprezentaciju Hrvatske, četiri puta zaigrao je za reprezentaciju kao igrač iz GNK Dinama.

Foto: GNK Dinamo društvena mreža