Završen Alpe Adria Trophy Zagreb: Hrvatski seniori zlatni
By redakcija On 7 stu., 2017 At 12:03 PM | Categorized As Naslovnica, Sport, Sportske minute, Vijesti | With 0 Comments

Zagreb…

Drugog, ujedno i posljednjeg dana međunarodnog natjecanja u brzom klizanju na kratkim stazama, Alpe Adria Trophy, Hrvati nisu dozvolili da im konkurencija ugrozi izvrsne rezultate od prethodnog dana

Alpe Adria Trophy ZagrebUspješno je završen Alpe Adria Trophy Zagreb Open 2017, prvo od četiri međunarodna natjecanja u brzom klizanju na kratke staze koje je u Zagreb privuklo 130 klizača iz 16 klubova i 8 zemalja. Oni su u 15 kategorija i 3 discipline prikazali svoje vještine u ovom dinamičnom sportu, a gledatelji su mogli tijekom dva dana uživo vidjeti pretjecanja, padove i vrtoglave brzine dok se klizalištem na Velesajmu jurilo i do 50 km/h.
Danijela Ivandic, Katarina Buric, Alpe Adria TrophyHrvatske brzoklizačice i brzoklizači imali su uspješan nastup osvojivši ukupno četiri zlatne, dvije srebrne i jednu brončanu medalju. Zlato su osvojile seniorka Danijela Ivandić i juniorka A Valentina Aščić te senior Martin Kolenc, koji je na ovom natjecanju oborio i državni rekord. Srebrom se okitio naš senior Ivan Martinić, a broncom seniorka Katarina Burić.
Obaranje jednog državnog i 30 osobnih rekorda pokazalo je da su im se naporan rad i treniranje isplatili, a nastup pred domaćom Alpe Adria Trophypublikom dokazao je njihovu posebnu motiviranost.
Ostvareni rezultati naših brzoklizača imali su dvostruku težinu, jer su se ujedno bodovali i za Prvenstvo Zagreba u sezoni 2017./2018.
Sljedeće natjecanje iz serije Alpe Adria Trophy na rasporedu je drugog vikenda u mjesecu prosincu u Beogradu.

Foto: Press

comment closed