fbpx

Amra Peternel izabrana u izvršni odbor ECA: Silno sam ponosna

Zagreb…

Amra Peternel tek je druga žena u povijesti koja je izabrana u izvršni odbor

Amra Peternel– Silno sam ponosna zbog ovog trenutka. Velika je čast biti izabrana u krovno operativno tijelo velike i moćne organizacije poput ECA-e koja predstavlja europske klubove i vodi ih u bolju budućnost – rekla je Amra Peternel.
Amra Peternel, članica Uprave GNK Dinamo, izabrana je u izvršni odbor ECA na današnjoj sjednici tog prestižnog europskog udruženja klubova.
ECA je udruga klubova koja broji blizu dvije stotine članova a osnovana je 2008. godine od strane 16 klubova među kojima je bio i GNK Dinamo. Uz naš klub, među osnivačima bili su i Barcelona, Real Madrid, Chelsea, Juventus, Manchester United, Bayern, Milan, Ajax…
– Dolazim iz GNK Dinamo koji je prije 11 godina bio jedan od osnivača ove organizacije, ali i kluba koji je Amra Peternelsvjetski rekorder po broju igrača koji su nastupali u finalu SP-a a da su prošli kroz sustav kluba. I to je dokaz kako relativno mali klubovi u europskim okvirima mogu dati veliki obol europskom i svjetskom nogometu.
Želim se zahvaliti svojim kolegama koji su glasali za mene i koji vjeruju da ću zastupati njihove stavove u izvršnom odboru. I ovim putem im poručujem kako ću raditi u najboljem interesu, skupa s predsjednikom Agnellijem i ostalim članovima izvršnog odbora, da omogućim „malim“ klubovima jednake šanse u kreiranju budućnosti nogometa.
Isto tako, koristim priliku da ohrabrim žene da se uključe u rad ECA-e. Primijetila sam kako je porastao broj žena koji sudjeluju u našem radu u posljednjih pet godina, ali isto tako vjerujem kako taj broj može biti veći a uloga žena značajnija u ovoj modernoj i jakoj organizaciji kakva je ECA – zaključila je Amra Peternel.
Prvi predsjednik ECA-e bio je čuveni Karl-Heinz Rummenigge, dok ja aktualni predsjednik Andrea Agnelli iz Juventusa. Amra Peternel tek je druga žena u povijesti koja je izabrana u izvršni odbor u kojem sjede velikani europskog nogometa.

Foto: Press