fbpx

Ana Viktorija Puljiz osvojila zlato i postala nova europska prvakinja!

Litva…

Ana Viktorija Puljiz– Čudesan dan! Dala sam sve od sebe. Mogla sam izgubiti prvu borbu, a i dobiti sve, što je na kraju i ispalo. Zadovoljna sam kako sam odradila apsolutno sve borbe – rekla je presretna 15-godišnjakinja Ana Viktorija Puljiz koja je u finalu slavila ipponom protiv Malce (ISR) nakon samo 51 sekunde.
Hrvatska judašica Ana Viktorija Puljiz (do 44 kg) nova je europska prvakinja u kategoriji kadetkinja. Judašica Solina je tako već u prvoj godini kadetkinja došla do europskog zlata kad je u kategoriji do 44 kilograma, osvojila zlato na Europskom prvenstvu u Litvi.
Na svom putu do europskog zlata svladala je ipponom Andic (TUR), s tri wazarija Platten (GBR) i s dva wazarija Szlachtu (POL).
Ana Viktorija PuljizTrener Dragan Crnov također nije skrivao zadovoljstvo osvojenim zlatom:
– Prvi nastup na Europskom prvenstvu i odmah zlato. Mislim da bolje od ovog ne može. Naporno smo se pripremali i kada je ušla u finale tako su me svladale emocije, a onda i osvajanjem zlata. Željeli smo na ovakav način vratiti svima koji nas prate i koji su uz nas.
Zadovoljstvo da Puljiz uruči europsko zlato imao je Hrvoje Lindi, glavni tajnik Hrvatskog judo saveza i sportski direktor Europske judo unije. U Litvi će nastupiti još osam hrvatskih predstavnika, a na tatami izlaze u subotu i nedjelju.

Ždrijeb hrvatskih predstavnika na Europskom kadetskom prvenstvu:

Judašice:
Cvjetko (-57 kg) – Kallinger (AUT)
Krišto (-63 kg) – Jones (GBR)
Štengl (-70 kg) – Hunger (AUT)
A. Violić (-70 kg) – Novikava (BLR)
Vuković (+70 kg) – Bulavina (UKR)

Judaši:
Katić (-90 kg) – Sulla (EST)
Miljević (+90 kg) – Jarockis (LAT)
L. Violić (+90 kg) – Minevicius (LIT)

Foto: Press – Carlos Ferreira