fbpx

Završio sedmi Sirius Open turnir tenisača

Zagreb…

Međunarodni turnir tenisača u kolicima privukao veliki broj znatiželjnika

Margrit Fink, Sirius Open– Jako sam sretna zbog pobjede! Ovo mi je druga pobjeda na ovom odličnom turniru, koji me svaki put oduševi organizacijom i sjajnom ekipom volontera. Nadam se da ću doći i sljedeće godine. Sada slijedi Austrian Open u Berlinu – rekla je pobjednica Margrit Fink.
Završio je Sirius Open, međunarodni turnir za tenisače u kolicima, koji se već sedmu godinu održava na terenima Nacionalnog teniskog centra na Zagrebačkom velesajmu u organizaciji Teniskog kluba Sirius.
Steffen Sommerfeld, Sirius OpenPriliku za naslov ove je godine tražilo ukupno 35 natjecatelja i natjecateljica iz cijeloga svijeta, a Hrvatsku je predstavljalo ukupno 8 natjecatelja. Prošlogodišnje naslove pobjednika i ove godine su obranili Steffen Somerfeld iz Njemačke u muškoj te austrijanka Margrit Fink u ženskoj kategoriji. Alexandru Craciun iz Rumunjske odnio je pobjedu u kategoriji kvadriplegičara.
– Iznimno sam ponosan što je upravo turnir u Zagrebu neslužbeno proglašen jednim od tri najbolja turnira u svijetu po organizaciji i timu koji vodi brigu o cijelom projektu. Nagrada koju smo dobili od samih igrača najbolji je pokazatelj da smo prepoznali potrebe natjecatelja s kojima gradimo prijateljske odnose te se trudimo što bolje ih upoznati sa Zagrebom, u koji se rado vraćaju – otkrio je direktor turnira Bojan Kovač.
Sirius OpenSirius Open i ove je godine dokazao da se Zagreb zasluženo nalazi na svjetskoj karti teniskih turnira za osobe s invaliditetom. Osim vrhunske organizacije, turnir krasi i prijateljski duh, a igrači su prepoznali trud koji cijeli tim ulaže kako bi turnir ostao na zavidnoj razini. A ove je godine, između ostalih, turnir podržao i Borna Ćorić, jedan od najboljih mladih tenisača svijeta, te pomogao u promicanju tenisa u kolicima hrvatskoj javnosti. Ideja turnira, osim želje za sportskim uspjegom svim igračima, je potaknuti osobe s invaliditetom da se počnu baviti sportom, bilo rekreacijski ili natjecateljski.

Foto: Press