Lana Petranović i Antonio izborili finale Europskog prvenstva!
By redakcija On 26 sij., 2017 At 10:08 AM | Categorized As Naslovnica, Sport, Sportske minute, Vijesti | With 0 Comments

Ostrava…

Povijesni dan za hrvatsko umjetničko klizanje večeras u Ostravi; par Lana Petranović i Antonio Souza Kordejru izborili finale Europskog prvenstva

Lana Petranović– Maštali smo pokazati se češkoj publici oba dana i evo, uspjeli smo! Imali smo ogromnu tremu, ipak je za nas ovo bio poseban nastup, nikada nismo klizali pred toliko tisuća ljudi, zato je i bilo grešaka, ali vjerujem da će nam sutra u slobodnom programu ipak biti lakše i da ćemo biti puno bolji – rekla je Lana Petranović.
Prvi put smo imali sportski par na jednom velikom natjecanju, a Lana Petranović i Antonio Souza Kordejru odmah su izborili finale Europskog prvenstva. U svom tek trećem zajedničkom nastupu skupili su 49,25 bodova što je bilo dovoljno za 15. mjesto. Ono im je donijelo finale 16 najboljih sportskih parova Europe.
Nakon kratkog programa u vodstvu je ruski par, brončani s posljednja dva EP-a, Jevgenija Tarasova i Vladimir Morozov (80,82) ispred Francuza Vanesse James i Morgana Cipresa (74,18), dok treće mjesto drže Nijemci, Aliona Savchenko i Bruno Massot (73,76).
Kod klizačica, u vodstvu je braniteljica naslova, Ruskinja Jevgenija Medvedeva (78,92). Današnji klizački dan u Ostravar Areni u 12.00 otvara kratki ples plesnih parova, a od 19.00 slijedi veliko finale sportskih parova. Lana Petranović i Antonio nastupaju treći.

Rezultati:
Sportski parovi – kratki program
1. Jevgenija Tarasova, Vladimir Morozov (Rus) 80,82
2. Vanessa James, Morgan Cipres (Fra) 74,18
3. Aliona Savchenko, Bruno Massot (Njem) 73,76
4. Ksenia Stolbova, Fedor Klimov (Rus) 73,70
5. Natalia Zabianko, Aleksander Enbert (Rus) 72,38

15. Lana Petranović, Antonio Souza Kordejru (HRV) 49,25

Foto: Press arhiva

comment closed