fbpx

Anita Matić Delić: Mateja ne pije, ali ima problem s alkoholom

Brodolomke…

Anita Matić Delić o ulozi: Traumatično djetinjstvo, otac alkoholičar, agresija prema svemu što ima doticaj s alkoholom, terapija s ovisnicama

Mateja je hladna poslovna žena koja ne podnosi ljude koji piju.

Anita Matić Delić

– Moj lik je žena koja je teška za komunikaciju s ljudima. Teško se otvara jer je imala traumatično djetinjstvo zbog pijanog oca. Zbog toga Matea ne podnosi alkohol i ne može podnijeti ni ovisnike o alkoholu. Matea se bori s agresijom koju u njoj izaziva sve što ima doticaj s alkoholom – ispričala je Anita Matić Delić za portal Scena.hr. Glumica igra u predstavi ‘Brodolomke‘. Predstava progovara o ženama koje se liječe od alkoholizma. Anita ističe da je polazišna točka predstave u tome da ne osuđujemo te žene, već da ih pokušamo razumjeti.

Anita Matić Delić

– Jer ne možeš biti imun na njihove probleme – kazala je glumica. Svoj lik je, kaže, gradila na tome da u predstavi bude žena koja ima problem s alkoholom, a da nije alkoholičarka.

Anita Matić Delić

– Moj lik odlazi na terapiju s ovisnicima. I ona se suočava s alkoholom, ali iz sasvim drugog razloga. Matea je otišla na terapiju kako bi pokušala shvatiti ljude koji imaju problem s alkoholom te kako bi ih prihvatila. Zanimala me takva žena, pa smo se poigrali koliko je opsjednuta s time gdje sve ima alkohola, a da toga uopće nismo svjesni. Dolenčić me navodio. To je bila baš zanimljiva potraga – naglasila je Anita. Dodaje kako je autorica teksta Ana Maras Harmander sjajno postavila likove koje su glumci mogli dalje razvijati u nekom svom smjeru.

Anita Matić Delić

– Publici ćemo tešku temu pokazati na lakši način. Pozivam publiku da dođu na predstavu jer će to biti jedna vesela terapija svima…
Predstava Brodolomke je nastala u suradnji kazališta ‘Moruzgva‘ i ‘Ludens teatra‘. Premijera će biti 27. rujna u 20 sati u Ludens teatru u Koprivnici, a 30. rujna 2018. na Sceni Vidra u Zagrebu. Portal Scena.hr bila je na kazališnoj probi te vam donosi životnu priču Dinke Šupe rođene Matutinović koju igra Ecija Ojdanić, a ovog vikenda donosimo i ostale karaktere u predstavi ‘Brodolomke‘. O predstavi za portal Scena.hr govori i redatelj predstave Krešimir Dolenčić.

Foto: Scena.hr