fbpx

Barcelona: San o nogometnom savršenstvu

BARÇA DREAMS – Barcelona: San o nogometnom savršenstvu

U četvrtak 1. srpnja 2021. godine, na programu HRT – HTV2 s početkom u 22.15 sati, na rasporedu je dokumentarni film Barcelona: San o nogometnom savršenstvu.

Barcelona

Barcelona: San o nogometnom savršenstvu ubraja se među najiscrpnije dokumentarne filmove snimljene o FC Barceloni, jednom od najboljih svjetskih nogometnih klubova, čuvenom po legendarnim igračima kao što je Leo Messi, najboljem nogometašu svih vremena, uglednom treneru Pepu Guardioli, te čovjeku koji je unio revoluciju u nogomet svojim inovativnim shvaćanjem igre – Johanu Cruyffu.

Barcelona

Ovaj film donosi priču o dugom putu tog nogometnog kluba do priznanja i slave, koji je kulminaciju doživio s naraštajem igrača kao što su Leo Messi, Xavi Hernández i Andrés Iniesta, svi odreda stasali u glasovitoj Barcinoj nogometnoj akademiji La Masía. Saznajemo tajne tog moćnog nogometnog kluba kojemu se divi cijeli svijet, a koji je usko vezan uz katalonski identitet i zaista živi krilaticu “Barça: više od kluba”.

Riječ je emotivnom razotkrivanju duše i srca kluba, koji je Joan Gamper, sportaš u svakom smislu te riječi, osnovao prije više od jednog stoljeća. Prisjećamo se snova i ambicija niza nogometaša, koji su slavu tražili u jednom od najcjenjenijih kubova modernog doba.

Barcelona: San o nogometnom savršenstvu
Scenarij: Jordi Llompart
Režija: Jordi Llompart
Godina proizvodnje: 2015.
Odabrala: Martina Rajšek

Foto: Press