fbpx

In memoriam Toše Proeski – Jedanaesta obljetnica

Sjećanje…

Jedanaesta obljetnica od kako nas je napustio čovjek anđeoskog lica i glasa, Toše Proeski

Toše ProeskiU utorak 16. listopada 2018. godine, navršit će se jedanaest godina kako nas je napustio čovjek anđeoskog lica i glasa, Toše Proeski. Toga dana, svatko će se na svoj način prisjetiti pjevača koji je ostavio neizbrisivi trag među svima nama, a njegovi sugrađani u Kruševu obići će posljednje počivalište makedonskog slavuja.
U nedjelju 14. listopada 2018. godine s početkom u 09.00 sati, održat će se misa u crkvi na Rokovom perivoju u Zagrebu. Misi će prisustvovati i maratonci iz Makedonije, a poslijepodne odlaze put Nove Gradiške, odakle u 17.00 sati kreće tradicionalni maraton Nova Gradiška – Kruševo, dužine 900 kilometara.
Kao i svake godine, i ovoga puta, maratonci će ovime, odati počast prerano preminulom Toši. Poznat po svojoj skromnosti, humanosti i nesebičnim pomaganjem onima kojima je to bilo najpotrebnije, Toše Proeski je uvijek pokazivao svoju ljudsku veličinu.
– Njegove riječi, ‘Ne želim da mi skidate kapu, samo želim da se ponosite mnome.’, ostale su urezane u srcima svih onih koji su ga osobno poznavali, te brojnih obožavatelja i štovatelja, a zavoljeli su ga kroz njegove pjesme. Zauvijek tvoji potpisujemo – poručuju organizatori.

Foto: Press