fbpx

Borna Ćorić: Iza mene su dva najbolja turnira u životu

Varaždin…

Borna Ćorić– Iza mene su dva najbolja turnira u životu. Odigrao sam jako puno mečeva, dobro se osjećao i to će mi pomoći, imam dosta samopouzdanja. Opet, ovo je nešto drugačije, igra se na zemlji, u dvorani, tako da su uvjeti potpuno drugačiji. Malo sam kasnije došao nego obično, tako da još imam problema s vremenskom razlikom, ali valjda ću biti spreman za petak. rekao je Borna Ćorić.
Još je jedan dan ostao do izvlačenja parova za predstojeći susret četvrtfinala Svjetske skupine Davis Cupa između Hrvatske i Kazahstana: tko će i kada igrati u petak saznat će se na ždrijebanju u Areni Varaždin u četvrtak malo nakon 12.30 sati. Izbornik gostujućeg sastava Dias Doskarajev u srijedu je rekao da se slaže da je Hrvatska favorit i da njegova momčad ima male šanse, no da i tih ’10-20% izgleda ne treba podcijeniti’.
Borna Ćorić– Hrvatska ima sjajne igrače koji mogu računati na pobjedu i protiv najjačih na svijetu – rekao je Doskarajev, a među njima je svakako Borna Ćorić, koji je upravo ovog tjedna došao do najboljeg plasmana u karijeri na pojedinačnoj ATP listi, 28. Mjesta. Dogodilo se to nakon dva izvrsna rezultata u SAD-u, polufinala u Indian Wellsu i četvrtfinala u Miamiju. Na pitanje koliko za samopouzdanje znači sjajan meč protiv Rogera Federera u Kaliforniji?
– Znači puno, ali i mečevi prije toga i mečevi potom u Miamiju mi puno znače. Pobjeđivao sam igrače koji su oko tridesetog, četrdesetog i pedesetog mjesta, od kojih sam prije često gubio.Pokazao sam ranije da mogu igrati protiv najjačih, a onda bi došli mečevi s igračima koji su trideseti ili četrdeseti i od njih gubio. Sada sam i takve pobjeđivao, i to dobrom igrom.To mi za samopouzdanje više znači od meča protiv Federera – rekao je Borna Ćorić.
Izbornik Krajan je na današnjoj konferenciji za novinare ponovio da je Hrvatska favorit, ali da oprez ne smije izostati.
– Sigurno da smo favoriti, to nije sporno, no svi znamo da je ovo tenis, Davis Cup, i da se svašta može dogoditi. Bilo bi dobro da u petak Marin igra prvi, pa da ja u svoj meč uđem još opušteniji, ali u svakom slučaju ne trebamo se opustiti i pomisliti da smo već sada pobijedili.

Foto: Press – Mario Ćužić/HTS