fbpx

Čudesni svijet Gordona Watsona od subote na malim ekranima

Zagreb…

Dokumentarna serija Čudesni svijet Gordona Watsona u trajanju od šest epizoda

Čudesni svijet Gordona WatsonaHrvatska radiotelevizija (HRT) od subote, 6. srpnja na svom će Drugom programu (HRT-HTV2) u terminu od 13.50 sati započeti s ponovnim prikazivanjem izvrsne dokumentarne serije Čudesni svijet Gordona Watsona u trajanju od šest epizoda.
Gordon Watson jedan je od vodećih svjetskih stručnjaka za dizajn, namještaj i rasvjetu. On je osoba kojoj je obraćaju bogati klijenti ukoliko požele unikatne i jedinstvene komade namještaja koji će privlačiti pozornost.
udesni svijet Gordona WatsonaPimlico Road u Londonu sinonim je za najraskošnije trgovine antikvitetima i umjetninama u svijetu, a među njima se najviše ističe upravo ona koju drži karizmatični, ekscentrični i iznimno dobro informiran “avanturist s antikvitetima” Watson.
Uz ekskluzivan i cjelovit uvid u njegov posao, kao i pristup domovima nekih od njegovih klijenata – milijunaša, serija prati Gordona dok kupuje nevjerojatne kolekcionarske komade diljem svijeta da bi ih potom prodao u Britaniji.
U prvoj epizodi Čudesni svijet Gordona Watsona, Watson se susreće s lordom Rothschildom, pripadnikom slavne bankarske dinastije. Lord Rothschild kolekcionarstvom se bavi od svoje desete godine, a otada je uvelike upotpunio nevjerojatnu obiteljsku zbirku tradicionalne i suvremene umjetnosti, namještaja i dizajnerskih komada koje čuva na svom raskošnom imanju Waddesdon u Buckinghamshireu.

Foto: Press