fbpx

Dario Šarić: Budite aktivni i brinite o svom zdravlju

Zagreb…

Roko Leni Ukic, Dario Šarić, Kruno Simon– Drago mi je da postoji inicijativa koja potiče ljude na fizičku aktivnost. Najljepšu stranu ove priče iskusio sam upravo u ulozi ambasadora ovoga projekta koji mi pruža priliku da na djecu prenosim svoju ljubav prema sportu. Ljudi, budite aktivni i brinite o svom zdravlju – rekao je Dario Šarić.
Hrvatski košarkaši Roko Leni Ukić i Kruno Simon pridružili su se reprezentativnom kolegi Dariju Šariću kao ambasadoru podržavši ispred reprezentacije ovogodišnji Europski tjedan sporta. Naši reprezentativci, koji u nedjelju protiv Rusije igraju u osmini finala Eurobasketa, skrenuli su pozornost i na važnost bavljenja sportom te pozvali sve građane da se bave bilo kakvom vrstom tjelesne aktivnosti.
Dario Šarić, Roko Leni Ukić, Kruno Simon– Tjelesna aktivnost iznimno je bitna za zdravlje i stvarno me iznenađuje podatak da samo 38 % građana aktivno vježba jednom tjedno. Želimo osvijestiti građane da nije nužno profesionalno se baviti sportom da biste učinili dobru stvar za sebe – izjavio je Roko Leni Ukić.
Europski tjedan sporta inicijativa je Europske komisije za promicanje sporta i tjelesne aktivnosti koja se provodi diljem Europe. U Hrvatskoj se ovaj aktivni tjedan obilježava treći put zaredom u organizaciji Središnjeg državnog ureda za šport, a održat će se od 23. do 30. rujna diljem Hrvatske. Središnje događanje bit će organizirano 23. rujna na zagrebačkom Jarunu gdje će za posjetitelje biti postavljeni sportski tereni kako bi se mogli okušati u brojnim sportovima te se informirati o važnosti tjelesne aktivnosti za zdravlje. Osim središnjeg događanja, u sklopu Europskog tjedna sporta u brojnim će se gradovima Hrvatske održavati razne sportsko-edukativne aktivnosti za sve zainteresirane građane.
Uz moto #BeActive, ovim projektom Središnji državni ured za šport želi potaknuti što veći broj ljudi, bez obzira na spol, dob ili tjelesnu pripremljenost, na sudjelovanje u sportskoj ili rekreacijskoj aktivnosti te ukazati na niz koristi koje ima za zdravlje. Potrebu za promjenom životnih navika naglašavaju i nedavno objavljeni rezultati istraživanja Središnjeg državnog ureda za šport provedenog u svrhu izrade Nacionalnog programa sporta. Oni pokazuju da čak 62 posto građana nije tjelesno aktivno, dok od preostalih 38 posto ispitanika koji se bave rekreacijom i tjelesnom aktivnošću, čak 72 posto čini to samo jednom tjedno. Osim što se nedovoljno bave sportom, građani i previše sjede, a bavljenje fizičkom aktivnošću smanjuje se i s njihovom dobi.

Foto: Press