fbpx

Robert Ferlin: Cijeli je Šibenik plakao i pjevao Kamo da putujem

Robert Ferlin – Šibenik

Hrvatska radiotelevizija u izravnome će prijenosu na Drugome programu Hrvatske televizije te na HRT – Radiju Split i HRT – Radiju Knin u subotu 19. kolovoza 2017. godine s početkom u 21.00 sat prenositi 20. Dalmatinsku šansonu 2017., šibenski festival prepoznatljiv po svojoj kvaliteti i u organizacijskome i u umjetničkome smislu.

Robert Ferlin

Voditelji prijenosa su Uršula Tolj i Robert Ferlin, producent je Neven Domljan, redatelj Tvrtko Grgić, a urednica Snježana Nožinić. Robert Ferlin prepoznatljivo je lice i glas HRT – Radija Rijeka, a Dalmatinsku šansonu vodio je već desetak puta.
Robert Ferlin– Gledao sam Šansonu godinama prije nego što sam je počeo voditi, ona mi je obilježila svako ljeto i uistinu sam počašćen što sad mogu biti i dijelom toga velikog događanja kao voditelj. Pamtim svaku Šansonu, ali najviše mi je u sjećanju ostala ona na kojoj je bila večer Arsena Dedića nakon što nas je zauvijek napustio taj veliki i poseban čovjek.

Cijeli je Šibenik plakao i pjevao Kamo da putujem. Evo, i sad mi je toplo pri srcu kad se sjetim toga veličanstvenog trenutka – prisjetio se HRT-ov voditelj Robert Ferlin.

Poznata HRT-ova voditeljica i urednica Uršula Tolj prošle je godine na Dalmatinskoj šansoni sudjelovala kao autorica, a ove godine sudjeluje kao voditeljica.

Uršula Tolj

– Šibenik je doista prelijep grad za koji me veže puno uspomena. Dalmatinske šansone vjerno pratim kao doista poseban festival koji uspijeva slijediti svoj put već godinama. Jako me raduje moja ovogodišnja uloga na tome festivalu – izjavila je Uršula Tolj.

Večer novih skladbi okupit će mnogobrojne izvođače, među kojima su Krešimir Batinica, Neno Belan, Klapa Brodarica, Bernarda Bruno, klapa Cambi, Meri Cetinić, Četiri tenora, Diogen, Grupa 022, Max Hozić, Indigo, klapa Iskon, Libar, The ljubičanstveni, Tommi Mischell, Romana Lalić Pejković, Ivo Perkušić, Branimir Bubica & klapa Sebenico, Stefany, klapa Šufit, Nikolina i Sandro, Trio Gušt, Zsa Zsa i Ivan Ive Županović.

Festival dalmatinske šansone, birajući najbolje hrvatske izvođače i autore stihova i glazbe, tijekom godina je zauzeo vodeće mjesto među hrvatskim kulturno-glazbenim festivalima. Dokaz je tomu i proglašenje najboljim kulturnim događajem grada Šibenika 1998., 1999. i 2008. godine te osvajanje cijenjene diskografske nagrade Porin za najbolji festivalski album 2001., 2004., 2007., 2008. i 2012. godine.

Jedna od posebnih značajki toga festivala jest i to da se sve skladbe izvode uživo uz festivalski orkestar ili pratnju klape ili ansambla te uz mogućnost samostalnoga nastupa izvođača uz gitarsku ili klavirsku pratnju. Festivalske nagrade Statua šansonjera i Plaketa festivala dodjeljuju se za najizvođeniju šansonu, najboljega debitanta, najbolji tekst, najbolju interpretaciju, najcjelovitije kantautorsko djelo, nagradu publike i najbolju šansonu.

Prijenos Večeri novih skladbi 20. Dalmatinske šansone u subotu 19. kolovoza bit će moguće pratiti i putem mobitela, tableta i računala s pomoću multimedijske usluge HRTi.

Foto: Press