Dubrovnik – DSO, Campestrini i najbolji ruski violinisti
Piše: Gordana Malašić Lazić On 31 kol., 2015 At 02:12 PM | Categorized As Naslovnica, Vijesti | With 0 Comments

Koncert…

Nastupit će i jedan od najvećih ruskih violinista – Viktor Tretyakov

Medijski pokrovitelj Scena.hr

DSO, CampestriniMeđunarodni glazbeni festival Dubrovnik u pozno ljeto ulazi koncertom Dubrovačkog simfonijskog orkestra i vrhunskih ruskih violinista Tretyakova i Natalie Likhopoi. Koncertom će ravnati maestro Christoph Campestrini, glazbeni direktor festivala, a na programu su djela L. van Beethovena, W.A. Mozarta i F. Schuberta. Koncert će se održati 1. rujna u Kneževu dvoru, a počinje u 21 sat.

DSO, CampestriniKarte su dostupne online na portalu www.ulaznice.hr, u uredima Orkestra (Slanica), KICu Luža, turističko info centru Stradun, turističkoj agenciji Perla Adriatica, gift shopu Dubravka na Pilama, kao i na ulazu jedan sat prije početka koncerta pred Dvorom.

Iz života…
Tretyakov zahvaljujući svom talentu već u mladosti nastupa s renomiranim svjetskim orkestrima te s najpoznatijim svjetskim dirigentima poput  Rostropoviča, Ormandya, Temirkanova, Jochuma, Kripsa, Gergieva, Fedoseyeva, Mehte i brojnim drugima. Predavao je, među ostalima, na Moskovskom konzervatoriju, a među njegovim učenicima je i Natalia Likhopoi koja je studij završila s najboljim ocjenama kao i s rezultatom fantastične muzikalnosti i briljantne tehnike. Nastupala je diljem SAD-a, Južnoj Americi, Japanu i Europi, gdje je njezinu temperamentnu i profinjenu izvedbu publika i kritika jednoglasno pozdravila.

Foto: Press

comment closed