fbpx

Glasajte za najljepšu poštansku marku iz serije Europa

Zagreb…

Do 9. rujna možete dati glas hrvatskim markama s motivom Majstorske ceste iz serije Europa

EuropaPostEurop, udruga europskih javnih poštanskih operatora, povodom Dana Europe tradicionalno otvara natjecanje za izbor najljepše poštanske marke iz serije Europa. Natjecanje se održava od 1956. godine u cilju promicanja suradnje, zajedništva i kulture europskih zemalja.
Tema ovogodišnjeg natjecanje su stare poštanske rute, a Hrvatska pošta izdala je dvije poštanske marke s motivom Majstorske ceste – prve suvremene prometnice i poštanske rute koja je povezala kontinentalnu Hrvatsku s Dalmacijom. Autorica maraka koje prikazuju kapelu sv. Frane na Velebitu na tzv. Majstorskoj Europacesti je zagrebačka dizajnerica Alenka Lalić.
Glasati za najljepšu marku iz serije „Europa” možete na mrežnoj stranici do 9. rujna 2020. Pobjednička marka bit će proglašena na PostEuropovu plenarnom zasjedanju koje će se održati u listopadu ove godine u Dublinu.
– Pozivamo vas da svoj glas date hrvatskim poštanskim markama. Prigodne poštanske marke iz serije „Europa” u optjecaju su od petka, 8. svibnja, a možete ih kupiti u poštanskim uredima ili u internetskoj trgovini Hrvatske pošte www.epostshop.hr – pozivaju iz Hrvatske pošte.

Foto: Press