fbpx

Američki izbori na HRT: Hillary Clinton Vs Donald Trump

U studenom…

Praćenje američkih predsjedničkih izbora na Hrvatskoj radioteleviziji – Hillary Clinton Vs Donald Trump

Hillary Clinton, Donalda TrumpHrvatska radiotelevizija u svojim će redovitim dnevnim i tjednim informativnim emisijama pratiti sva događanja povezana s izborima za 45. predsjednika Sjedinjenih Američkih Država (SAD), koji će se održati u utorak 8. studenoga 2016. godine. Dan uoči izbora i na sam dan izbora novinar Hrvatskoga radija Tihomir Vinković i dopisnica Hrvatske televizije Branka Slavica izvješćivat će iz obaju stožera predsjedničkih kandidata – republikanskoga i demokratskoga. Branka Slavica bit će u stožeru predsjedničke kandidatkinje Hillary Clinton, a Tihomir Vinković u stožeru kandidata Donalda Trumpa.
Važnim danom u SAD-u, koji će s velikom pozornošću pratiti i cjelokupna svjetska javnost, u utorak 8. studenoga bavit će se emisija Otvoreno na Prvome programu Hrvatske televizije. HRT, javni natječajSutradan, 9. studenoga, gledatelji će moći pratiti i posebnu emisiju posvećenu američkim predsjedničkim izborima na Četvrtome programu Hrvatske televizije od 7.00 do 9.00. Urednik i voditelj emisije bit će Goran Rotim, a njegovi će gosti u studiju biti Mate Granić i Tonino Picula.
U utorak 8. studenoga analizom izbora za predsjednika najutjecajnije države na svijetu bavit će se i vanjskopolitička emisija Global urednice i voditeljice Zdenke Kardum, koja je toga dana na rasporedu na Prvome programu Hrvatske televizije u 21.35 sati.
Američki predsjednički izbori pratit će se i u svim informativnim emisijama Hrvatskoga radija te u okviru posebnoga izdanja emisije U mreži prvog, i to sat vremena nakon zatvaranja birališta. Emisiju će uređivati Ana-Bella Leikauff, a jedan od gostiju bit će povjesničar Tvrtko Jakovina.
U četvrtak 10. studenoga u 8.05 tjedna radijska emisija posvećena vanjskopolitičkim događajima Viza većim će se dijelom baviti američkim predsjedničkim izborima i analizama rezultata. Urednica je emisije Ivanka Zorić.

Foto: Press – Netivist