fbpx

Hrvoje Rupčić: Himalaja je čudesna i sveta

Himalajski dnevnik…

“Čudesna je ta Himalaja. Čudesna i sveta. Učiteljica života koja nas već na odlasku zaziva da joj se vratimo po nove lekcije i nova učenja”

Hrvoje Rupčić

Hrvoje Rupčić, Vedran MlikotaHrvoje Rupčić jučer je u Megastoreu Hoću knjigu u Zagrebu predstavio svoj prvi putopis ‘Himalajski dnevnik’. Osnivač grupe Cubismo i strastveni ljubitelj putovanja i prirode u dnevniku je opisao pohod na 6.476 metara visokog himalajskog vrha Mera Peak s članovima ekspedicije ‘Vlaji na Himalaji’. Na predstavljanju knjige bili su članovi ekspedicije, a o knjizi je govorio inicijator putovanja, glumac Vedran Mlikota. Rupčić je zahvalio svima koji su jučer došli na promociju te opisao kako je nastala knjiga. Kaže da je na očaran i zadivljen ljepotom i duhovnosti Himalaja.

Hrvoje Rupčić

Hrvoje Rupčić– Nesanica je bila zaslužna za nastanak ovog dnevnika jer smo se svake noći budili u dva ujutro. Tako da sam od dva sata ujutro, pa do šest sati pisao taj dnevnik – otkrio je Rupčić, koji je u knjizi opisao kako je velika planina članove ekspedicije učinila boljim ljudima te koje su sve izazove morali proći.
– …Ovaj me glazbenik posve iznenadio svojom neposrednošću i svježinom. Doživljaje, koji se munjevito nižu duž dugog, strmog i naoko negostoljubivog puta, pretočio je u zanimljivu i motivirajuću priču o našem susretu sa surovom, no istodobno očaravajućom ljepotom himalajskih strmina u čijem podnožju žive gostoljubivi i zanimljivi ljudi. Opisao je to s neposrednošću prvopristupnika, koji je opijen bogatstvom doživljaja svu tu blagodat morao podijeliti s drugima – dio je predgovora knjige, koji je napisao naš najpoznatiji putnik, Stipe Božić.

Foto: Press
Fotogalerija:
[ngg_images source=”galleries” container_ids=”760″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”91″ thumbnail_height=”68″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”0″ number_of_columns=”5″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show as slideshow]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]