fbpx

Igor Vori: Vrijeme je da mladi igrači preuzmu stvar u svoje ruke

Zagreb…

Jučer sam zahvalio svima i mislim da nakon 15 godina je vrijeme da mladi igrači preuzmu stvar u svoje ruke, kaže Igor Vori

Igor Vori– Teško je i mislim da svi mi ovdje koji smo bili dio ovog projekta ćemo još dugo razmišljati o svemu. Ono što želim reći, i to sam rekao jučer u svlačionici, je to da sam ponosan od srca na sve svoje suigrače – rekao je na konferenciji za medije Igor Vori.
Hrvatska reprezentacija nije se uspjela plasirati u polufinale Europskog prvenstva nakon što je u posljednjem kolu skupine I u drugoj fazi natjecanja poražena je od Francuske s 27:30 (13:19). U ovom susretu Hrvatskoj je za plasman trebala pobjeda ili remi, no iako su bili blizu hrvatski rukometaši na kraju nisu uspjeli. Dan nakon poraza od Francuske u hrvatskoj reprezentaciji još uvijek razmišljaju o svemu, a na konferencije za medije bili su Lino Červar, Igor Vori i Luka Cindrić.
– Krasio nas je predani rad i entuzijazam. Počevši od igrača koji su došli 18. prosinca pa sve do igrača koji su odmah nakon utakmica u Njemačkoj došli. Nismo uspjeli u svom cilju. Ono što ja mislim da je pozitivno je da imamo mladih igrača koji su se pokazali na ovom Europskom prvenstvu i da hrvatski rukomet ima budućnosti. Samo treba raditi. Jučer sam zahvalio svima i mislim da nakon 15 godina je vrijeme da mladi igrači preuzmu stvar u svoje ruke. Ja ću uvijek biti tu da pomognem na bilo koji način – zaključio je Igor Vori.
Lino Červar– Prvo što bih htio reći da kada smo se okupili i kada smo saznali ždrijeb rekli smo da je naša želja i naš cilj bio borba za medalju. Nakon toga smo razgovarali da je to sve moguće ako i sve bude u redu s Duvnjakom. Dogodile se njegova ozljeda, a ono što smo odmah zauzeli stav je da smo pokušali sa svim svojim snagama nastaviti ići prema cilju i bez kapetana koji je naš najbolji igrač. Mogu vam reći odmah da okolnosti u kojima smo igrali, Zagreb i Split, ozračje koje nas je pratilo i potpora, da bi svaki sportaš htio igrati u takvom ambijentu. Bilo je fenomenalno navijanje. Prve dvije utakmice su na nas ostavile jako dobar utisak. Igrali smo atraktivno i kolektivno. Utakmicu protiv Švedske nismo odigrali, i uvijek razmišljam jesam li mogao nešto promijeniti. Zaista smo htjeli u Zagreb ići s četiri boda. Nije bilo lako odigrati utakmicu protiv Bjelorusije kada smo se vratili u Zagreb s porazom. Kasnije smo nadigrali Norvešku i to nam je diglo samopouzdanje. Zadnja utakmica protiv Francuske nije bila dobra. Ušli smo preemotivno u susret. Htjeli smo brzopleto u napadu sve riješiti, ali nije išlo. Zahvaljujem se svim u HRS-u, logistici, svima u stožeru i medijima koji su dali vjetar u leđa i potporu reprezentaciji – rekao je Lino Červar.
– Moramo napraviti promjene za daljnje natjecanje. Moramo odrediti strategiju razvoja do Tokija i nakon toga. Trebamo imati strategiju i znati jasne ideje rukometa. Obavezno moramo razmišljati o klubovima i nositeljima kvalitete u Hrvatskoj (Zagreb, Nexe i drugi potencijalni klubovi). Mlade i kvalitetne igrače trebamo razvijati i izgrađivati svakodnevno u najboljim klubovima. Moramo imati uporište u našim igračima. Moramo im omogućiti razvoj i ne rasprodavati ih van te im omogućiti usavršavanje. Raditi na kampovima, regionalnim okupljanjima i brojnim međunarodnim utakmicama. Mora se iskoristiti sav trenerski i igrački potencijal u Hrvatskoj. Trebamo izbornika koji ima viziju i koji ne sjedi na dvije stolice te koji je potpuno posvećen samo tom poslu. To je moje viđenje kako bi trebali ići dalje – zaključio je Červar.
– Ponosan sam na našu cijelu momčad, sve nas koji smo bili i radili na ovom Europskom prvenstvu. Znamo da smo dali sve od sebe, ali nažalost nismo uspjeli ući u polufinale koje smo tako htjeli. Jedan loš dan protiv Švedske nas je koštao našeg cilja. Pokazali smo karakter protiv Francuske u drugom poluvremenu. Nažalost, primali smo prelake golove u prvom dijelu utakmice protiv Francuske. Nema se tu što više reći – kratak je bio Luka Cindrić.

Foto: Press – Hrvatski rukometni savez