fbpx

Povratak nogometa u slavonska sela

HNS…

Dovršena obnova igrališta u istočnoj Slavoniji – povratak nogometa u slavonska sela

slavonska selaDovršena je obnova četiri nogometna igrališta u selima u istočnoj Slavoniji koja su 2014. godine bila pogođena katastrofalnim poplavama. Hrvatski nogometni savez je tada brzo reagirao te je osigurao 9.497.470 kuna za pomoć pogođenim područjima. Uz odvajanja Saveza i hrvatskih reprezentativaca, sredstva su namaknuta donacijama Uefe (500.000 eura) i Fife (600.000 američkih dolara).
Nakon što je Hrvatski nogometni savez osigurao sredstva putem Fife i Uefe te slavonska selaodradio sve tehničke predradnje, ponovno su izgrađena četiri nogometna igrališta u istočnoj Slavoniji – u Račinovcima, Strošincima, Posavskim Podgajcima i Drenovcima. Na sva četiri igrališta ugrađen je i sustav navodnjavanja, a vlasnici su preuzeli igrališta i ona su sada u funkciji.
Igralište u Gunji bit će izgrađeno zajedno sa stadionom. U tijeku su pripreme za provođenje natječaja za izvoditelja radova. Hrvatski nogometni savez je, pored ovih radova na igralištima, financijski pomogao nogometnim klubovima, kao i stanovnicima putem općina, Crvenog križa i Caritasa, u iznosu od 2.493.000 kuna.

Foto: HNS