Ivan Martinović: Pokazali smo da smo Hrvatska i kako možemo

Tbilisi…

Ivan Martinović– Otvorili smo loše utakmicu. Nismo se držali dogovora.Prebrzo smo reagirali u napadu, a u obrani bili preširoki i to je rezultiralo velikom prednošću Poljske. U drugom poluvremenu zgusnuli smo se u obrani, a u napadu bili pokretljivi i strpljivi. Gradili smo rezultat iz minute u minutu, iz napada u napad i do nas je dovelo do pobjede – kratko je prokomentirao izbornik Luka Panza utakmicu protiv Poljske.
Hrvatska muška kadetska reprezentacija u nevjerojatnoj je utakmici trećeg kola skupine C nadoknadila rezultatski minus od deset pogodaka i upisala pobjedu protiv Poljske. Iako se situacija činila bezizlaznom početkom drugog poluvremena kada su Poljaci poveli s 23:13, odličnom igrom u obrani i razigranim napadom Hrvatska je učinila nemoguće, nadoknadila deset golova zaostatka i na kraju pobijedila s pet pogodaka prednosti 33:28 (12:20).
Luka PanzaNajbolji strijelac kod Hrvatske bio je Ivan Martinović s devet pogodaka. Slijede ga Halil Jaganjac sa sedam i Leon Strbad sa šest. Ivan Panjan obranio je ukupno 16 poljskih šuteva od čega 12 u drugom poluvremenu. Najbolji u redovima Poljske bili su Maciej Zarzycki i Piotr Jarosewiecz svaki s po šest pogodaka.
– U prvom poluvremenu smo igrali loše. Obrana nije bila gusta, nije bilo zajedništva. Na poluvremenu u svlačionici smo digli glave i nismo prestali vjerovati. Otvorili smo dobro i našli smo svoju igru. Pokazali smo da smo Hrvatska i kako možemo. Uz dobru obranu i vrataru smo pomogli, a na to se nadovezao i napad. Na kraju smo zasluženo pobijedili – rekao je najbolji strijelac Hrvatske u susretu protiv Poljske Ivan Martinović.

Foto: Press HRS