fbpx

Samo jedna žena zatvara Ljeto u Ludensu

Atrij Doma mladih…

Ljeto u Ludensu zatvara Matija Prskalo s predstavom ‘Samo jedna žena’

Ljeto u LudensuStalni gosti u Ludens teatru, Teatar Exit, i ove su godine gostovali na Maloj sceni smijeha – Ljetu u Ludensu. Predstava ‘Balon’, koja je svoju premijeru doživjela 2009. godine, napunila je Atrij Doma mladih te oduševila okupljenu publiku.
Pirandelovski isprepletene realnosti u ovoj predstavi nasmijale su publiku, no i ostavile mnoštvo otvorenih pitanja o kojima se može razmišljati još dugo nakon
gašenja reflektora. Teatar Exit kazalište je koje se bavi izrazito važnim socijalnim temama kakve pogađaju nas same ili nama bliske ljude, a na tim je temeljima i nastala predstava ‘Balon’.
Također, Ludens teatar je za ovu i sljedeću predstavu u znak zahvalnosti koprivničkim vatrogascima, koji su se pridružili gašenju požara u Dalmaciji, poklonio po dvije ulaznice.
Matija PrskaloSedmo izdanje Ljeta u Ludensu zatvara svoja vrata sljedeće subote kada je na rasporedu predstava ‘Samo jedna žena‘ u produkciji Gala teatra i izvedbi Matije Prskalo. Početak je u 21.00 sati u Atriju Doma mladih.
Zagrebačka premijera monodrame ‘Samo jedna žena‘ održana je u ožujku ove godine, a glumica Matija Prskalo je za portal Scena.hr nakon premijere izjavila:
– Bilo je dosta uzbuđenja večeras, ali i zadovoljstva. Nadam se da je publika osjetila tu moju energiju. Tekst je vrlo provokativan jer progovara o važnim stvarima u društvu i zato ovu predstavu posvećujem ženama koje će se u njoj prepoznati.
Samo jedna žena– Je li između neka četiri zida zaista onako kako se na prvi pogled čini? Koliko truda i energije ulažemo da se zapravo, dobro prikrijemo, maskiramo, pripremimo za vanjski svijet? Koliko poznajemo ljude koje svaki dan viđamo? I koliko nas oni uopće zanimaju? Maria naivno, ali na duhovit, komičan način, progovara o svojoj svakodnevici, ljubavi i nezadovoljstvu s kojima se stalno susreće – Gala teatar.
Ulaznice za predstavu mogu se kupiti u Šarenom Dućanu, Hotelu Podravina, Le Petit Caféu te u uredu Ludens teatra (Doma mladih/1. kat).
Pojedinačna cijena ulaznice iznosi 40,00 kuna.

Foto: Press, Scena.hr