fbpx

Jelena Leko: Moje ljeto nije moglo bez Hrvatske!

Ekskluzivno…

Za portal Scena.hr: Kolumna Jelena Leko

Fotogalerija

Jelena LekoLjeto u Hrvatskoj? Odluka je bila brza i lagana! Sunčani petak na prekrasnom Jumeirah Beach Parku. Bila je prava idila – divna plaža, dečko i ja, šum valova i mir… Tako je bilo sve dok temperatura nije dosegla 46 °C. A u predivno more mogli smo samo gledati, ali ne i osvježiti se. Dok sam se sunčala, počele su mi se stvarati slike borove šume, njezinog umirujućeg mirisa, hlada kojeg stvara na nepodnošljivim vrućinama, naše nekoliko desetljeća stare smokve, more u kojem se bez imalo straha možeš okupati, divne plaže, skrovite uvale… Svaka moja misao bila je usmjerena prema Hrvatskoj. U mene se uvukla čežnja. I odluka da ćemo ljetovati u Hrvatskoj bila je neizbježna.
Obišli smo obalu od predivnog Dubrovnika do simpatične Crikvenice. Ovo ljeto u potpunosti sam posvetila obitelji. Po tko zna koji put uvjerila sam se na svojoj koži u činjenicu da koliko god je život u Dubaiju s jedne strane čudesan, toliko je nezamjenjivo ono što imam u svojoj domovini.

Jelena Leko

Jelena LekoŽivot u Dubaiju je zaista neusporediv sa životom u Zagrebu. Ovdje se radi po desetak sati dnevno, velike vrućine ne dopuštaju da guštaš na gradskim terasama preko dana te ispijanje kavica po nekoliko sati dnevno. Kopija ‘zagrebačke špice’ je nezamisliva. Ne želim ovime nikako narušiti sliku prekrasnog Dubaija, koji ima puno lijepih stvari o kojima ću pisati u idućim tekstovima, već želim naglasiti da se uistinu nigdje ne živi kao u našoj Hrvatskoj. A moje ljeto nije moglo bez naše Hrvatske, njezinih prirodnih ljepota.

Foto: Jelena Leko priv. album
Fotogalerija: [nggallery id=582]