fbpx

Kuća mora – Investicija od 3 milijuna eura

Atlantski tunel…

Na samo 12 centimetara udaljenosti od morskog psa

Kuća moraNajposjećenija atrakcija među ljubiteljima životinja u Beču zasigurno je bečki zoološki vrt ‘Tiergarten Schönbrunn‘, no po zanimljivosti nimalo ne zaostaje niti ‘Kuća mora’ (Haus des Meeres).
Bečka ‘Kuća mora’ smještena je u samom centru glavnog austrijskog grada u topovskom tornju iz Drugog svjetskog rata. U njoj živi preko 10.000 životinja, što je čini najvećim akvarijem u Austriji.
Kuća moraOd sredine prosinca prošle godine, ovaj zadivljujući akvarij bogatiji je za još jednu vjerojatno u cijelom svijetu jedinstvenu atrakciju. Nakon dvije godine planiranja i gradnje otvoren je naime Atlantski tunel.
Riječ je o deset metara dugačkom staklenom tunelu koji vodi kroz akvarij zapremine od 500.000 litara, što na posjetitelje ostavlja dojam boravka u samom moru. Posjetitelje pri tom od morskih životinja – počevši od bezopasnih malih riba do morskih pasa – dijeli samo 12 centimetara debelo akrilno staklo.
Dugo planiranje se isplatilo, jer je Kuća mora ovom investicijom u vrijednosti od 3 milijuna eura dobila više prostora za posjetitelje, ali i nove životinje. Na proljeće će novi dio bečke Kuće mora u kojem trenutno nalazi oko 1000 riba tako doseliti i velike ribe poput muriniki, velikih bucnjeva i dodatnih morskih pasa, a očekuje se i desetmilijunski posjetitelj.

Foto: Press