Veliki party: Slonica Iqhwa slavi treći rođendan!
Piše: redakcija On 3 ruj., 2016 At 02:41 PM | Categorized As Kućni ljubimci, Ljubimci, Naslovnica, Vijesti | With 0 Comments

Proslava u nedjelju…

IqhwaMala slonica Iqhwa iz bečkog zoološkog vrta Tiergarten Schönbrunn u nedjelju će proslaviti svoj treći rođendan. Čuvari će slavljenicu i ove godine iznenaditi rođendanskom tortom baš po slonovskom ukusu. Riječ je o torti od sijena s posebno slatkim komadima voća, što je u slonovskom svijetu jednako torti od čokolade. Torta će zasigurno obradovati i Iqhwinu mamu Tongu i polusestru Mogu koje žive u istoj nastambi.
Iqhwa je rođena 4. rujna 2013. godine i četvrti je afrički slon koji je na svijet došao u bečkom zoološkom vrtu. Mala je slonica u svijetu postala poznata po tome što je prvi slon rođen uz pomoć umjetne oplodnje pri čemu je korištena zamrznuta sperma divljeg slona. I ime male slonice odabrano je na poseban način, internetskim glasovanjem. Tako se 22.000 ljubitelja slonova tada odlučilo za ime Iqhwa, što na jeziku plemena Zulu znači ‘led’ i upućuje na poseban način začeća bečke slonice.

Foto: Press

comment closed