fbpx

Krimi remek-djelo Lucy Foley: Mala smrt

Lucy Foley: Mala smrt

Treće uznemirujuće krimi remek-djelo neponovljive Lucy Foley prati priču šestero susjeda. Svi su sumnjivi i svi znaju nešto.

Pariške ulice nikad nisu bile mračnije, opojnije ili zlokobnije. Mala smrt opaki je i atmosferični triler u maniri Agathe Christie iz pera autorice velikih svjetskih hitova „Lovačka družina“ i „Popis uzvanika“.

Lucy Foley osvojila je svijet debitantskim kriminalističkim romanom „Lovačka družina“, a kada je početkom 2020. godine objavila svoju petu knjigu, kriminalistički roman „Popis uzvanika“ opravdala je status vješte autorice zapleta, tajnovitosti i šokantnih krajeva i odmah osvojila vrhove lista najprodavanijih romana.

Roman „Popis gostiju“ osim što je proglašen jednim od najboljih trilera 2020. godine, vlasnik je brojnih nagrada i priznanja od strane kritike i publike. Popularni Goodreads je „Popis uzvanika“ proglasio najboljim kriminalističkim romanom, a da se radi o odličnom štivu dokazuje i nominacija prestižne nagrade CWA Gold Dagger 2020. za najbolji kriminalistički roman.

Napetim krimićima Lucy Foley nije odoljela ni filmska industrija. Za sva tri njezina krimi romana otkupljena su prava i čeka se datum premijera. Za sada je samo poznato da će na velika platna prvo stići film snimljen prema romanu „Lovačka družina“.

– Inteligentan triler prepun uznemirujućih obrata – People.

Foley je autorica triju povijesnih romana koji su prevedeni na šesnaest jezika. Njezini novinarski tekstovi su objavljeni u časopisima ES Magazine, Sunday Times Style, Grazia i mnogim drugima. Svi koji obožavaju legendarnu Agathu Christe istinski će uživati u ovom romanu prepunom napetosti, sumnje i preokreta. Prijevod na hrvatski potpisuje Dijana Štambak.

– Roman koji gori od napetosti. Neporecivo opojna igra pogađanja – Vogue.

RADNJA

Jess je u potrazi za novim početkom. Nema ni novca ni podrške i upravo je napustila svoj posao pod ne tako idealnim okolnostima. Njezin polubrat Ben nije zvučao oduševljeno kad ga je upitala može li se nakratko smjestiti kod njega, ali nije ju n odbio. Uostalom, zasigurno se sve čini ljepšim kad si u Parizu. No kad Jess pronađe njegov luksuzni stan, Benu nema ni traga.

Sa svakim satom bez Bena, Jess sve više zadire u njegov svijet i nailazi na sve više pitanja. Benovi su susjedi čudna, nesusretljiva sorta. Iako je Jess u Pariz došla kako bi pobjegla od svoje prošlosti, čini se da je Benova budućnost ta koja visi o niti.

Foto: Press – Mozaik