fbpx

Majda Postružin: Dizajnirala sam štake samo za Severinu!

Ekskluzivno…

Majda PostružinMajda Postružin je dizajnirala najpoznatije štake u Hrvatskoj, one s kojima se Severina Vučković krajem ožujka prvi put pojavila na društvenom događaju. To je odmah izazvalo veliku medijsku pozornost. Scena.hr vam donosi ekskluzivni razgovor s dizajnericom Majdom te ekskluzivne fotografije njezinog brenda MAI.

Scena: Za Severinu ste dizajnirali štake koje su izazvale posebnu pozornost za vaš rad, recite nam od kojeg materijala ste ih dizajnirali?
Štake su izrađene od čipke, metalnih zlatnih detalja i oko 2 500 Swarovski kristala.

Scena: Koliko je trajala izrada?
Izrada štaka je trajala tri dana jer je bio vrlo kratki rok od postignutog dogovora do termina kad su trebale biti gotove.

Scena: Odakle inspiracija?
Ideja mi je došla onako vrlo spontano. Tek sam u razgovoru da Severinom dobila informacije kakva će biti haljina. Inače sam veliki ljubitelj romantičnih detalja, jako mi se sviđa kolekcija dizajnerskog dvojca Dolce & Gabbana pa možemo reći da je inspiracija krenula upravo od tuda.

Dizajn nakitaScena: Što još dizajnirate?
Dizajniram nakit, narukvice, naušnice, ogrlice i poneki komad odjeće za osobne potrebe.

Scena: Što ste po zanimanju i kad ste otkrili talent za dizajniranje i izradu nakita? 
Po zanimanju sam radni fizioterapeut, a talent za dizajniranje, crtanje, modeliranje sam otkrila još u osnovnoj školi. A ovo je prvi put da se moja ljubav prema umjetnosti i dizajnu poklopila i s mojim zanimanjem što je ispalo jako zabavno.

Scena: Jesu li ovo bile prve štake koje ste dizajnirali?
Da, to su prve štake koje sam dizajnirala, druge su uslijedile par dana nakon, također za Severinu. One su bile skroz obučene u prljavo-rozu čipku na koju sam stavila oko tisuću Swarovski kristala…

Dizajn nakitaScena: Koja je posebnost vašeg nakita i modnih dodataka?
Ja nakit izrađujem s ljubavlju i jako pazim da to uvijek bude nešto novo, trendi, posebno. Nakit izrađujem kao da svaki komad izrađujem za sebe, volim da je to – onako na višoj razini.

Scena: Nakon što je Severina otkrila vaš dizajn, kako se osjećate?
Pa naravno da se osjećam divno, kao da sam dotakla zvijezde. Ipak je Severina Severina, scenska osoba, javna osoba, moglo bi se reći vrh estradne scene, a i oduvijek mi je bila želja napraviti nešto za nekoga tko je scenska osoba.

Scena: Zašto se divite Severini?
Ona je majka, žena , kraljica. Uz njezine pjesme sam odrasla.

Scena: Što biste još istaknuli?
Nadam se će u budućnosti biti još zanimljivih dizajnerskih izazova.

Foto: Press, privatni album