fbpx

Mateo Kovačić za Snagu djece u pokretu

Zagreb…

Zakladina glavna nakana je pomagati djeci s posebnim potrebama, poručuje Mateo Kovačić

Mateo Kovačić– Snaga djece u pokretu je vrlo hvalevrijedan projekt za djecu i mlade iz 10 europskih država koji promovira zdrav život kroz sport mlađim generacijama i kao takav je nešto što naša Zaklada želi podržati. Nažalost, iako mi je to bila velika želja, ove godine nisam u mogućnosti osobno doći u Rovinj iako bih to iznimno htio ali mi obaveze koje imam u svom klubu nažalost ne dopuštaju dolazak. Zato svim sudionicima i organizatorima ovim putem šaljem pozdrave i želim puno zabave i sreće! – poručio je Mateo Kovačić.
Mateo KovačićHrvatski nogometni reprezentativac i igrač londonskog Chelsea Mateo Kovačić nogometaš je velikog srca. Uz svakodnevne obveze koje sa sobom nosi život profesionalnog nogometaša, Mateo je osnovao i Zakladu koja aktivno pomaže djecu s poteškoćama u razvoju, a podržava i različite humanitarne akcije i projekte. Jedan od njih je Snaga djece u pokretu, koji će se održati od 17. do 20. travnja u Rovinju, Poreču i Puli te okupiti više od 3000 malih sportaša iz devet zemalja.
U sklopu Snage djece u pokretu održat će se dva turnira namijenjena najmlađima. Na Croatia Trophyju natjecat će se mladi rukometaši, nogometaši i tenisači dok će na turniru Special Power League u istim sportovima zaigrati djeca s poteškoćama u razvoju. Uz popularizaciju dječje aktivnosti, cilj projekta je i poticanje međusobnog razumijevanja i prihvaćanja, bez obzira na različitosti. Omogućavanje djeci s posebnim potrebama bavljenje sportom jedan je od temelja njihovog uključivanja u društvo i sretnog odrastanja.
– Zakladu Mateo Kovačić osnovali smo supruga Izabel i ja 2017. godine. Zakladina glavna nakana je pomagati djeci s posebnim potrebama kao i ostalim dobrotvornim udrugama i organizacijama koje imaju istu misao vodilju. Djeca s posebnim potrebama nemaju adekvatan tretman u Hrvatskoj, a imamo jako puno malih anđela kojima je potrebna ljubav i specifična briga. Željeli smo sudjelovati u povećanju svijesti javnosti prema njima i pomoći onima kojima je pomoć stvarno potrebna – izjavio je Mateo Kovačić.
Prvog dana projekta održat će se i simpozij na temu Edukacija trenera, roditelja i stručnih suradnika za rad u sportu s djecom s teškoćama u razvoju u rovinjskom Domu kulture. Istog dana održat će se i trening Aktivne Hrvatske na Trgu maršala Tita s početkom u 17 sati, a u sklopu simpozija i radionica Mentalnog treninga namijenjena svim građanima.

Foto: Press