fbpx

Lino Červar: Jako je puno neizvjesnosti zbog korone

Za početak je cilj biti što je moguće kompletniji i zdraviji, rekao je Lino Červar

– Jako je puno neizvjesnosti zbog korone. Dio igrača nam je načet zbog ritma samoizolacija- utakmice, i forma im sigurno nije na top razini, dio ih igra Final 4 Lige prvaka sljedeći tjedan, zato je za početak cilj biti što je moguće kompletniji i zdraviji. Osim toga čekaju nas i dvije utakmice EHF EURO Cupa sa Španjolskom, neke druge reprezentacije igraju kvalifikacije za EURO 2022. godine, i zbilja je teško prognozirati kako će se sve odvijati i u kakvom ćemo stanju biti. Morat ćemo se snaći i najkvalitetnije reagirati u datom trenutku, kada nam se eventualno pojavi problem – rekao je Lino Červar.

Lino Červar

Kao što je to godinama uobičajeno, dan nakon Božića hrvatska muška seniorska reprezentacija okuplja se i počinje pripreme za neko veliko natjecanje. Ovoga puta to je Svjetsko prvenstvo u Egiptu koje se održava od 13. – 31.siječnja 2021. godine. Riječ je o prvoj fazi priprema, koja će potrajati četiri dana u Poreču i u kojoj ne sudjeluju igrači koji su na Final 4 Lige prvaka, odnosno oni iz najjačih europskih liga koje su se do jučer praktički igrale. Svi oni naći će se na okupu na Novu godinu, kada će krenuti završna faza priprema. Veći dio igrača i stručnog stožera, najprije je u zagrebačkom hotelu Westin obavio PCR testiranje, odradio obaveze prema hrvatskim medijima, i nakon toga krenuo put Poreča. Tamo će ih dočekati ostatak igrača koji su direktno došli iz Dalmacije ili Istre, zajedno s izbornikom Linom Červarom koji je Božić dočekao u krugu obitelji u Umagu. Na popisu izbornika Line Červara nalazi se 18 igrača, uz još trojicu na tzv. pričuvnoj listi.

Zlatko Horvat

– Sretan sam da smo se okupili i da je krenula ova akcija. Još uvijek smo pod dojmom naših cura i njihove bronce te im ovim putem čestitam od srca. Mi uvijek imamo želju da dođemo do medalje, ali ne pita se uvijek nas, ima tu puno reprezentacija koje žele isto. Sigurno da nas očekuje teško natjecanje, ali mi ćemo ići korak po korak pa ćemo vidjeti što će biti – rekao je Zlatko Horvat.

Lino Červar

Stručni stožer proširen je za jedno ime, jer mu se priključio Matija Bilušić koji će biti trener vratara. Podsjetimo, on je bio i dio stožera ženske seniorske reprezentacije u Danskoj koja nam je prije tjedan dana donijela brončanu medalju s Europskog prvenstva.
– Ova sezona je pomalo čudna, malo treniramo pa ne treniramo. Tako da se nadam da ćemo sad odraditi pripreme u komadu. Trudit ćemo se najviše kao i uvijek, nadam se da ćemo svi ostati i biti zdravi, i idemo sad s pripremama, korak po korak, a za dalje ćemo vidjeti – rekao je Marin Šipić.

Foto: Press – HRS