fbpx

Završni koncert festivala Dubrovnik u pozno ljeto!

Dubrovnik…

Dubrovnik u pozno ljetoMeđunarodni glazbeni festival Dubrovnik u pozno ljeto približio se samom kraju i predstoji još završni koncert na kojem, sad već tradicionalno, publika ima priliku čuti mlade talentirane glazbenike. Na festivalu je bilo 13 koncerata na kojem su ugošćeni brojni domaći i međunarodno priznati glazbenici i vrhunski dirigenti poput Nicholasa Miltona, Stefana Sanderlinga, Renchanga Fua, te solisti Patrick Gallois, Martina Filjak, Diego Tosi, Marija Gjoshevska, Nikolina Pinko Behrends, Janja Vuletić, Domagoj Dorotić, Matija Meić, Stefani Grbić, Dubrovački gitarski trio, Nina Kobler, Daniel Froschauer, Marko Genero, Viktor Tretyakov, Natasha Likhopoi, Matija Dedić i Darko Jurković. Bogat program i intenzivan tempo festivala svakom od posjetitelja dali su na izbor prisustvovati zanimljivim glazbenim događajima.
Završni koncert festivala održat će se u utorak, 22. rujna 2015. godine, kao i dosadašnji koncerti – u atriju Kneževa dvora. Orkestrom će dirigirati glazbeni direktor festivala, maestro Christoph Campestrini, dok će kao solistica nastupiti mlada dubrovačka violinistica Đana Kahriman.
Dubrovnik u pozno ljetoĐana Kahriman članica je Zagrebačkih solista i koncertna majstorica Dubrovačkog simfonijskog orkestra, s kojim redovito nastupa od svoje osme godine. Dobitnica je pet prvih nagrada na Državnim natjecanjima učenika i studenata glazbe i plesa te na međunarodnim natjecanjima Etide i skale u Zagrebu, Rudolf Matz u Dubrovniku, Beethoven u St. Poeltenu, Verdi Note u Rimu i Međunarodnom violinističkom natjecanju u Kazahstanu.
U utorak 22. rujna izvest će Brahmsov Koncert za violinu i orkestar u D duru, dok će publika u drugom dijelu koncerta imati priliku čuti Mendelssohnovu Simfoniju br. 3 u a molu ‘Škotska’. Početak koncerta je zakazan za 21,00 sat, a karte su dostupne online na portalu www.ulaznice.hr, u uredima Orkestra (Slanica), KICu Luža, turističko info centru Stradun, turističkoj agenciji Perla Adriatica, gift shopu Dubravka na Pilama, kao i na ulazu jedan sat prije početka koncerta pred Dvorom.

Foto: Press